HIO 2018 Logo
 
JUNIORSKE IZBORNE PRIPREME 2018
 
XV. gimnazija, Zagreb
 
od 11. do 13. svibnja 2018.
 
Juniorske izborne pripreme za izbor hrvatske juniorske informatičke reprezentacije učenika osnovnih škola koja će predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u 2018. godini održat će se od 11. do 13. svibnja u prostorijama XV. gimnazije, Jordanovac 8, Zagreb, a pravo sudjelovanja ostvarit će učenici koji postignu najbolje rezultate na 7. juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, koja će se održati 24. ožujka 2018. u Zagrebu.
Ove trodnevne pripreme su izborne, nakon kojih će se bodovima ostvarenima na JHIO 2018 pribrojiti bodovi osvojeni kroz dva izborna ispita. Četiri sveukupno najuspješnija natjecatelja ostvarit će pravo nastupa u informatičkoj reprezentaciji učenika osnovnih škola Republike Hrvatske na 2. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi - EJOI 2018 (Innopolis, Rusija, od 26. srpnja do 1. kolovoza).
U programu izbornih priprema nalaze se teoretska predavanja, priprema natjecatelja pomoću zadataka s međunarodnih, regionalnih i nacionalnih natjecanja drugih zemalja te prijenos dragocjenih iskustava naših uspješnih sudionika s prethodnih olimpijada.
Ovo je prva godina da Hrvatski savez informatičara organizira Juniorske izborne pripreme, po uzora na Izborne pripreme koje HSIN organizira od 1995. godine. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
Znanstveno povjerenstvo
Nikola Dmitrović, prof. savjetnik, XV. gimnazija, predsjednik
Mislav Balunović, ETH Zurich
Mislav Bradač, FER
Dominik Gleich, FER
Marin Kišić, PMF
Adrian Satja Kurdija, FER
Vedran Kurdija, FER
Stjepan Požgaj, PMF
 
Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju
Matej Ferenčević, FER
 
Organizacija
Alen Spiegl, predsjednik HSIN-a
Alenka Dogan Capan, pomoćnica tajnika HSIN-a
Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a