HIO 2019 Logo
 
JUNIORSKE IZBORNE PRIPREME 2019
 
Hrvatski savez informatičara, Dalmatinska 12, Zagreb
 
1. i 2. lipnja 2019.
 
Juniorske izborne pripreme za izbor hrvatske juniorske informatičke reprezentacije učenika osnovnih škola koja će predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u 2019. godini održat će se 1. i 2. lipnja u prostorijama Hrvatskog saveza informatičara, Dalmatinska 12, Zagreb, a pravo sudjelovanja ostvarit će učenici koji postignu najbolje rezultate na 8. juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, koja će se održati 13. travnja 2019. u Zagrebu.
Ove dvodnevne pripreme su izborne, nakon kojih će se bodovima ostvarenima na JHIO 2019 pribrojiti bodovi osvojeni kroz dva izborna ispita. Četiri sveukupno najuspješnija natjecatelja ostvarit će pravo nastupa u informatičkoj reprezentaciji učenika osnovnih škola Republike Hrvatske na 3. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi - EJOI 2019 (Maribor, Slovenija, od 23. do 29. kolovoza).
Ovo je druga godina da Hrvatski savez informatičara organizira Juniorske izborne pripreme, po uzora na Izborne pripreme koje HSIN organizira od 1995. godine. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
Znanstveno povjerenstvo
Nikola Dmitrović, prof. savjetnik, XV. gimnazija, predsjednik
Mislav Bradač, FER
Marin Kišić, PMF
Josip Klepec, PMF
Vedran Kurdija, FER
Stjepan Požgaj, PMF
 
Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju
Matej Ferenčević, FER
 
Organizacija
Vlado Lendvaj, predsjednik HSIN-a
Alenka Dogan Capan, pomoćnica tajnika HSIN-a
Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a