HIO 2020 Logo
 
JUNIORSKE IZBORNE PRIPREME 2020
 
Visoko učilište Algebra, Ilica 242, Zagreb
 
29. i 30. srpnja 2020.
 
Juniorske izborne pripreme za izbor hrvatske juniorske informatičke reprezentacije učenika osnovnih škola koja će predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u 2020. godini održat će se 29. i 30. srpnja u prostorijama Visokog učilišta Algebra, Ilica 242, Zagreb, a pravo sudjelovanja ostvarit će učenici koji postignu najbolje rezultate na 9. juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, koja će se održati 17. srpnja 2020. u Zagrebu.
Ove dvodnevne pripreme su izborne, nakon kojih će se bodovima ostvarenima na JHIO 2020 pribrojiti bodovi osvojeni kroz dva izborna ispita. Četiri sveukupno najuspješnija natjecatelja ostvarit će pravo nastupa u informatičkoj reprezentaciji učenika osnovnih škola Republike Hrvatske na 4. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi - EJOI 2020.
Ovo je treća godina da Hrvatski savez informatičara organizira Juniorske izborne pripreme, po uzoru na Izborne pripreme koje HSIN organizira od 1995. godine. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
Znanstveno povjerenstvo
Nikola Dmitrović, prof. savjetnik, XV. gimnazija, predsjednik
Gabrijel Jambrošić, FER
Marin Kišić, PMF
Josip Klepec, PMF
Vedran Kurdija, FER
Stjepan Požgaj, PMF
 
Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju
Matej Ferenčević
 
Organizacija
Alenka Dogan Capan, pomoćnica tajnika HSIN-a
Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a