HIO 2020 Logo
 
JUNIORSKE IZBORNE PRIPREME 2020
 
Visoko učilište Algebra, Ilica 242, Zagreb
 
29. i 30. srpnja 2020.
 
IZVJEŠTAJ
 
U četvrtak, 30. srpnja, na kraju Juniorskih izbornih priprema koje je organizirao Hrvatski savez informatičara, izabrana je hrvatska juniorska informatička reprezentacija učenika osnovnih škola koja će zastupati Republiku Hrvatsku na međunarodnim informatičkim natjecanjima u 2020. godini.
Na ovogodišnje Juniorske izborne pripreme, temeljem rezultata s Juniorske hrvatske informatičke olimpijade, pozvano je osam učenika, a Lara Semeš, Nikola Vujica, Fran Škarica i Luka Protulipac su kroz dva izborna ispita te uz pribrojane bodove s Juniorske hrvatske informatičke olimpijade postigli najbolje rezultate te time izborili pravo nastupa za hrvatsku juniorsku informatičku reprezentaciju koja će ove godine predstavljati Republiku Hrvatsku na 4. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi - EJOI 2020.
 
hrvatska juniorska informatička reprezentacija
Luka Protulipac, Lara Semeš, Nikola Vujica i Fran Škarica
 
Prvi je ispit održan u srijedu, 29. srpnja, a drugi u četvrtak, 30. srpnja u trajanju od po 4 sata. Na svakom su ispitu natjecatelji rješavali po tri originalna problemska zadatka pomoću programskih jezika Python i C/C++, a natjecanje se odvijalo na računalima s isključivo Linux operacijskim sustavom.
 
KOMPLETNI REZULTATI
 
Zadatke za oba izborna ispita osmislilo je Znanstveno povjerenstvo na čelu s Nikolom Dmitrovićem, dok su ostali članovi povjerenstva bili Gabrijel Jambrošić, Marin Kišić, Josip Klepec, Vedran Kurdija i Stjepan Požgaj. Za provedbu i evaluaciju zadužen je bio Matej Ferenčević, a za organizaciju Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a.
 
Lara Semeš Nikola Vujica Fran Škarica Luka Protulipac
 
Hrvatski savez informatičara Juniorske izborne pripreme organizira od 2018. godine, a domaćin ovog natjecanja bilo je Visoko učilište Algebra.
Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
U Zagrebu, 31. srpnja 2020. Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, tajnik