HIO 2022 Logo
 
JUNIORSKE IZBORNE PRIPREME 2022
 
XV. gimnazija, Zagreb
 
18. i 19. lipnja 2022.
 
Juniorske izborne pripreme za izbor hrvatske juniorske informatičke reprezentacije učenika osnovnih škola koja će predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u 2022. godini održat će se 18. i 19. lipnja u prostorijama XV. gimnazije u Zagrebu, a pravo sudjelovanja ostvarit će učenici koji postignu najbolje rezultate na 11. juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, koja će se održati 28. svibnja 2022. u Zagrebu.
Ove dvodnevne pripreme su izborne, nakon kojih će se bodovima ostvarenima na JHIO 2022 pribrojiti bodovi osvojeni kroz dva izborna ispita. Četiri sveukupno najuspješnija natjecatelja ostvarit će pravo nastupa u informatičkoj reprezentaciji učenika osnovnih škola Republike Hrvatske na 6. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi - EJOI 2022.
Ovo je peta godina da Hrvatski savez informatičara organizira Juniorske izborne pripreme, po uzoru na Izborne pripreme koje HSIN organizira od 1995. godine. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
Znanstveno povjerenstvo
Nikola Dmitrović, prof., XV. gimnazija, predsjednik
Gabrijel Jambrošić, FER
Marin Kišić, PMF
Patrick Pavić, XV. gimnazija
Stjepan Požgaj, PMF
 
Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju
Matej Ferenčević
 
Organizacija
Alenka Dogan Capan, pomoćnica tajnika HSIN-a
Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a