HIO 2023 Logo
 
JUNIORSKE IZBORNE PRIPREME 2023
 
XV. gimnazija, Zagreb
 
9. i 11. lipnja 2023.
 
Juniorske izborne pripreme za izbor hrvatske juniorske informatičke reprezentacije učenika osnovnih škola koja će predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u 2023. godini održat će se 9. i 11. lipnja u prostorijama XV. gimnazije u Zagrebu, a pravo sudjelovanja ostvarit će učenici koji postignu najbolje rezultate na 12. juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, koja će se održati 20. svibnja 2023. u Zagrebu.
Ove dvodnevne pripreme su izborne, nakon kojih će se bodovima ostvarenima na JHIO 2023 pribrojiti bodovi osvojeni kroz dva izborna ispita. Četiri sveukupno najuspješnija natjecatelja ostvarit će pravo nastupa u informatičkoj reprezentaciji učenika osnovnih škola Republike Hrvatske na 7. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi - EJOI 2023.
Ovo je šesta godina da Hrvatski savez informatičara organizira Juniorske izborne pripreme, po uzoru na Izborne pripreme koje HSIN organizira od 1995. godine. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
Znanstveno povjerenstvo
Nikola Dmitrović, prof., predsjednik
Vito Anić
Fran Babić
Dorijan Lendvaj
Patrick Pavić
Stjepan Požgaj
 
Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju
Matej Ferenčević
 
Organizacija
Alenka Dogan Capan, pomoćnica tajnika HSIN-a
Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a