11. KAMP MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE

OTOK KRK 2001
Osnovna škola Frana Krste Frankopana - grad Krk

od 26. srpnja do 25. kolovoza 2001.

Hrvatski savez informatičara, u suorganizaciji i pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i športa Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i tehnologije Republike Hrvatske, poglavarstava grada Krka i ostalih općina s otoka Krka, osnovne škole Frana Krste Frankopana iz Krka i Hrvatske zajednice tehničke kulture, organizira 11. Kamp mladih informatičara Hrvatske 2001.

Pozvani učenici na Kamp

Kratko izvješće


1. TERMIN ZA NAJUSPJEŠNIJE SREDNJOŠKOLCE 2001. U REPUBLICI HRVATSKOJ
od 26. srpnja do 5. kolovoza 2001.

Organizirat će se predavanja i rad u grupama za 20 pozvanih najboljih mladih informatičara srednjoškolske dobi koji su nagrađeni boravkom na Kampu temeljem rezultata sa DMIH-a 2001, od Saveza, te učenika čiji boravak financiraju sponzori ili su poslani iz svojih sredina /klubova ili roditelja/ kao istaknuti mladi informatičari.

Osnovne teme ovog programa bit će: Programski jezici PASCAL, Free PASCAL, C, DJGPP, DELPHI, HTML - izrada WEB stranica, Desk Top Publishing, Internet, text procesori, grafika i programiranje i sve ostalo vezano za Windows okruženje. Posebna radionica bit će organizirana na temu "Olimpijski zadaci" za najuspješnije srednjoškolce u 2001. godini, koji se pripremaju za buduća međunarodna natjecanja.

Posebni program bit će organiziran za 4 olimpijca (učenika do 3. razreda srednje škole u školskoj godini 2000./2001.), reprezentativaca Republike Hrvatske koji su pozvani temeljem rezultata na DMIH-u 2001 i Izbornih priprema /Zagreb, lipanj 2001./, a koji će se tako pripremati za nastup na 8. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI, koja će održati u Zalaegerszegu, Mađarska, od 10. do 17. kolovoza 2001.


2. TERMIN ZA NAJUSPJEŠNIJE OSNOVNOŠKOLCE 2001. U REPUBLICI HRVATSKOJ
od 5. do 15. kolovoza 2001.

Organizirat će se predavanja i rad u grupama za 20 pozvanih najboljih mladih informatičara osnovnoškolske dobi koji su nagrađeni boravkom na Kampu temeljem rezultata sa DMIH-a 2001, od Saveza, te učenika čiji boravak financiraju sponzori ili su poslani iz svojih sredina /klubova ili roditelja/ kao istaknuti mladi informatičari.

Osnovne teme ovog programa bit će: Programski jezici LOGO, MSW LOGO, BASIC, PASCAL i C, Desk Top Publishing, Internet, LINUX, VISUAL BASIC, DELPHI, JAVA, izrada WEB stranica u HTML-u i ostalo vezano za Windows okruženje. Održat će se i nekoliko predavanja i prezentacija poznatih softverskih tvrtki /MICROSOFT HRVATSKA, ORACLE, .../

U ovom će terminu također biti organiziran rad po grupama na razne teme prema želji sudionika. Posebna radionica bit će organizirana na temu "Rješavanje zadataka na algoritamskoj osnovi" za one učenike koji su na prijelazu iz osnovne u srednju školu.

Na prva dva termina Kampa pozvani su profesori i učenici osnovnih i srednjih škola otoka Krka, domaćina ovogodišnjeg Kampa, ali koji se moraju unaprijed prijaviti voditelju Kampa, Borisu Bolšecu, prof., i odabrati predavanja i radionice na Kampu.


3. TERMIN ZA STUDENTE INFORMATIČARE HRVATSKIH SVEUČILIŠTA
od 15. do 25. kolovoza 2001.

Organizirat će se predavanja i rad u grupama za 20-tak izabranih studenata informatičara s hrvatskih sveučilišta, koji su pokazali najbolje rezultate na natjecanjima na svojim Sveučilištima kroz projekt HSIN-a i Ministarstva znanosti i tehnologije

"Izvankolegijalni rad sa studentima informatičarima hrvatskih sveučilišta"

Osnovne teme ovog termina Kampa bit će: Timski rad studenata na programima kroz navedeni projekt, te će se održati

1. Državno natjecanje timova studenata informatičara s hrvatskih sveučilišta

Najuspješniji timovi studenata nastupit će na srednjoeuropskom natjecanju timova studenata informatičara, kroz ACM natjecanje, na CERC-u u Varšavi krajem studenog 2001. godine.


Organizator ima određeni broj slobodnih mjesta za učenike i profesore iz drugih gradova na prva dva termina Kampa, koji mogu biti preporučeni od strane županijskih povjerenstava ili članica HSIN-a.

Cijena boravka za učenike i profesore odabrane na ovaj način na jednom terminu Kampa je 1.700,00 kuna, a uključuje 10 dana punog pansiona, te prisustvovanje predavanjima i sudjelovanju u radionicama prema želji i programu Kampa. Poslije prihvaćanja učenika i profesora od strane organizatora, uplata se vrši na žiro račun Saveza.

 

U Zagrebu, 7. lipnja 2001.
 
 

Za HSIN: Tajnik
Organizator Kampa OTOK KRK 2001
Ivo Šeparović, dipl. ing.