logo
 
Pozvani učenici
 
Kratko izvješće
 

Hrvatski savez informatičara u suorganizaciji s OŠ V. Nazora u Vrsaru, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, poglavarstva grada Vrsara i Hrvatske zajednice tehničke kulture organizira

16. KAMP MLADIH INFORMATIČARA - VRSAR 2006
Vrsar, od 20. do 30. lipnja 2006.

Program 16. Kampa mladih informatičara Hrvatske - tradicionalne ljetne škole informatike je slijedeći:

ZA NAJUSPJEŠNIJE OSNOVNOŠKOLCE 2006. U REPUBLICI HRVATSKOJ

Organizirat će se predavanja i rad u grupama za 18 najboljih mladih informatičara osnovnoškolske dobi koje je boravkom na Kampu nagradio HSIN, a temeljem rezultata sa DMIH-a 2006.
Osnovne teme ovog programa bit će: programski jezici Logo, Basic, Pascal, C, Visual Basic i HTML - izrada WEB stranica. Posebna radionica bit će organizirana s temom "Rješavanje zadataka na algoritamskoj osnovi" za one učenike koji su na prijelazu iz osnovne u srednju školu.

ZA NAJUSPJEŠNIJE SREDNJOŠKOLCE 2006. U REPUBLICI HRVATSKOJ

Organizirat će se predavanja i rad u grupama za 13 najboljih mladih informatičara srednjoškolske dobi koji su nagrađeni boravkom na Kampu temeljem rezultata s HIO 2006 i Izbornih priprema 2006.
Ovi će se učenici na Kampu pripremati za predstojeća međunarodna natjecanja - XIII. Srednjoeuropsku informatičku olimpijadu - CEOI 2006, koja će se održati od 1. do 8. srpnja u Vrsaru, te XVIII. Međunarodnu informatičku olimpijadu - IOI 2006, koja će se održati od 13. do 20. kolovoza u Meridi, Meksiko.
Na CEOI 2006 nastupit će 12 učenika u tri tima, dok će na IOI 2006 nastupiti četvorica najboljih, izabranih na Izbornim pripremama održanima u Zagrebu, od 17. do 21. svibnja 2006.

ZA UČENIKE I PROFESORE ISTARSKE ŽUPANIJE

Na Kamp 2006. pozvani su profesori i učenici iz Vrsara i Istarske županije, koji se moraju unaprijed prijaviti i odabrati predavanja i radionice na Kampu. Za njih će, prema interesu, biti organizirane neke od slijedećih radionica: Logo, Basic, Pascal, C, Visual Basic, HTML - izrada WEB stranica, Dreamweaver i Internet.

 

Generalni sponzor ovog programa su Računala Končar, koja će za Kamp posuditi 50 računala najnovije tehnologije.
Glavni sponzor, kako ove manifestacije tako i cjelogodišnjeg programa HSIN-a u 2006. godini, je T-Hrvatski Telekom, koji je uz brzi Internet posudio HSIN-u 30 računala, te poklonio kape i majice svim sudionicima KAMP-a. Sponzor Kampa je i tvrtka PRO-MIL iz Varaždina koja će svim sudionicima pokloniti majice.

 
U Zagrebu, 1. lipnja 2006.
 
 
Za HSIN
Odgovorni organizator KAMP-a 2006.
Ivo Šeparović, dipl. ing.