KAMP 2007
 
Hrvatski savez informatičara, pod pokroviteljstvom i uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske i Hrvatske zajednice tehničke kulture, organizira tradicionalni
 
17. KAMP MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE
 
Zadar, od 20. lipnja do 11. srpnja 2007.
 
Program 17. kampa mladih informatičara Hrvatske odvijat će se u Srednjoškolskom đačkom domu, Obala kneza Branimira 10/A, u Zadru, gdje će svi sudionici biti smješteni. 17. kamp obuhvaća dva termina:
 
PRVI (od 20. do 30. lipnja 2007.) ZA NAJUSPJEŠNIJE SREDNJOŠKOLCE
u šk. god. 2006./2007. u Republici Hrvatskoj
 
Organizirat će se predavanja i rad u grupama za 15-20 najboljih mladih informatičara srednjoškolske dobi koje je HSIN nagradio boravkom na Kampu temeljem rezultata na DMIH-u 2007., te učenika čiji će boravak financirati sponzori ili će biti poslani iz svojih sredina (klubova ili roditelja) kao istaknuti mladi informatičari.
Osnovne teme ovog termina Kampa bit će PASCAL, DELPHI, C, C++/STL, C# .NET, VISUAL BASIC .NET, JAVA, IZRADA WEB STRANICA, LINUX, ALGORITMI, te ostalo prema želji sudionika i mogućnostima organizatora.
Prema posebnom programu u prvom terminu Kampa pripremat će se 4 olimpijca, reprezentativca Republike Hrvatske, za nastup na predstojećoj 14. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2007 (Brno, Češka od 30. lipnja do 7. srpnja 2007.) i na 19. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2007 (Zagreb, Hrvatska, od 15. do 22. kolovoza 2007.) Uz njih će se pripremati i drugi hrvatski tim, te tim Grada Zagreba (koji još treba usuglasiti sa Zagrebom), a koji će nastupiti na 19. IOI u Zagrebu, van konkurencije.
Na 1. termin Kampa pozvani su profesori i učenici srednjih škola iz Zadra i Županije zadarske, a koji se moraju unaprijed prijaviti Zajednici tehničke kulture Zadarske županije ili Gimnaziji Frane Petrića Zadar, te odabrati predavanja i radionice na Kampu. Cijena njihovog sudjelovanja je 300 kuna po osobi za 10 dana predavanja i druženja s najuspješnijim mladim hrvatskim informatičarima.
 
DRUGI (od 1. do 11. srpnja 2007.) ZA NAJUSPJEŠNIJE OSNOVNOŠKOLCE
u šk. god. 2006./2007. u Republici Hrvatskoj
 
Organizirat će se predavanja i rad u grupama za 15 najboljih mladih informatičara osnovnoškolske dobi koji su od HSIN-a nagrađeni boravkom na Kampu temeljem rezultata sa DMIH-a 2007., te učenika čiji će boravak financirati sponzori ili će biti poslani iz svojih sredina (klubova ili roditelja) kao istaknuti mladi informatičari.
Osnovne teme ovog termina Kampa bit će LOGO, BASIC, VISUAL BASIC, PASCAL, C, IZRADA WEB STRANICA, te ostalo prema želji sudionika i mogućnostima organizatora.
Posebna radionica, "Rješavanje zadataka na algoritamskoj osnovi" bit će organizirana za učenike koji su na prijelazu iz osnovne u srednju školu.
Na 2. termin Kampa pozvani su profesori i učenici osnovnih škola iz Zadra i Županije zadarske, a koji se moraju unaprijed prijaviti Zajednici tehničke kulture Zadarske županije ili Društvu informatičara Zadar, te odabrati predavanja i radionice na Kampu. Cijena njihovog sudjelovanja je 300 kuna po osobi za 10 dana predavanja i druženja s najuspješnijim mladim hrvatskim informatičarima.
 
Organizator raspolaže i s određenim brojem slobodnih mjesta na Kampu za zainteresirane učenike i profesore koje mogu preporučiti županijska povjerenstva ili udružene članice HSIN-a.
Prijave se primaju u Hrvatskom savezu informatičara najkasnije do 10. lipnja 2007. godine.
Cijena boravka za učenike i profesore koji su preporučeni na jednom terminu Kampa je 1.800 kuna, a uključuje 10 dana punog pansiona, te prisustvovanje predavanjima i sudjelovanje u radionicama prema želji, kao i u svim aktivnostima prema programu Kampa 2007.
 
Broj žiroračuna HSIN-a: 2360000-1101556032
 
Generalni sponzor 17. kampa je tvrtka Računala KONČAR, a godišnji sponzor programa HSIN-a je T-Hrvatski Telekom.
 
U Zagrebu, 15. svibnja 2007. Za HSIN:
Odgovorni voditelj Kampa
Ivo Šeparović, dipl. ing.