KAMP 2014 Logo
 
24. KAMP MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE
 
Krk, od 26. lipnja do 6. srpnja 2014.
 
IZVJEŠTAJ
 
I ovoga su ljeta mladi informatičari iz školskih klupa uskočili u one "kampovske", nešto ležernije ali prepune novih znanja.
 
Tradicionalna ljetna škola informatike - 24. KAMP MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE - KRK 2014 ove je godine po sedmi put za redom održana na otoku Krku u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara. Program Kampa odvijao se od 26. lipnja do 6. srpnja 2014. godine u prostorima OŠ "F.K. Frankopan" u Krku. U radionicama Kampa svoje su znanje usavršavali učenici od 2. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole, sveukupno njih 102, a pridružilo im se i 25 nastavnika željnih dodatnih informatičkih znanja. Kamp je tako okupio 127 polaznika za koje je organizirano 14 radionica koje su vodili stručni suradnici HSIN-a i Kluba informatičara otoka Krka.
 
RADIONICE, PREDAVAČI I POHVALJENI UČENICI
 
Rbr Radionica Predavači Pohvaljeni učenici
1 Algoritmi za OŠ Nikola Dmitrović, prof. mentor Vilim Lendvaj, Dorijan Lendvaj i Krunoslav Tomičić
2 Algoritmi za SŠ Matija Bucić Ivan Žufić, Stjepan Požgaj, Kristijan Rupić, Kristijan Vukelić i Marin Kišić
3 C++/STL Antonio Jurić Andrej Čizmarević, Ivan Cepanec i Lucija Ilakovac
4 HTML/PHP Gordan Nekić Borna Bilandžija, Ian Golob i Marina Samblić
5 Kodu Kristijan Vulinović Filip Jurković, Lovro Danilović, Lovro Sokolić i Matej Ban
6 Logo početni Diana Lendvaj, prof. Patrik Bajčić i Karlo Srdoč
7 Logo napredni Mihael Liskij Dora Lendvaj i Andrej Čizmarević
8 Objektno orijentirano programiranje Matej Ferenčević Ivan Janjić, Kristijan Vulinović i Matija Jurić
9 Osnove robotike Vlado Lendvaj, prof. Silvija Rade, Gabriel Linardić, Nikola Tadić, Leon Stjepan Uroić, Lucija Žužić, Dino Ilić i Mihael Peklar
10 Python početni Branimir Filipović Filip Braut, Silvija Rade i Josip Zrilić
11 Python za profesore Nikola Dmitrović, prof. mentor -
12 Visual Basic Gordan Nekić Bojan Puvača, Emilia Haramina i Zoja Nekić
13 WordPress Karlo Sintić Bruno Požega, Filip Jurković i Ivan Jambrešić
14 Olimpijci Marin Tomić -
 
 
Radionica Olimpijci posebno je organizirana za pripreme članova hrvatske informatičke reprezentacije (Mislav Balunović, Mislav Bradač, Dominik Gleich i Tonko Sabolčec) koji će nastupiti na predstojećoj 26. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi na Tajvanu (Taipei, od 13. do 20. srpnja). Stručni voditelji priprema olimpijaca na Kampu bili su iskusni nekadašnji olimpijci Marin Tomić, Matija Bucić, Filip Pavetić, Goran Žužić, Luka Kalinovčić i Anton Grbin.
 
U sklopu Kampa, u nedjelju 29. lipnja održana je i 3. juniorska hrvatska informatička olimpijada na kojoj je sudjelovalo 14 najboljih juniora (učenika osnovnih škola). Oni su tijekom četiri sata rješavali četiri originalna problemska zadataka na algoritamskoj osnovi.
 
JHIO 2014 / Rezultati
 
Medalja Ime i prezime Razred Škola/klub
ZLATNA MEDALJA Luka Jovanović 8 Udruga informatičara Božo Težak Zagreb
SREBRNA MEDALJA Vilim Lendvaj 8 RIK Popovača
BRONČANA MEDALJA Lovro Kalinovčić 7 Udruga informatičara web.edit Zagreb
 
KOMPLETNI REZULTATI
 
Zadatke za JHIO napravili su i provedbu natjecanja odradili Znanstveno povjerenstvo i Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju, na čelu s predsjednikom Nikolom Dmitrovićem, profesorom mentorom iz XV. gimnazije, Zagreb.
 
 
U subotu, 5. srpnja održana je završna svečanost Kampa 2014. na kojoj su svim učenicima uručena priznanja, a najuspješnijima pohvalnice za pokazana znanja i zalaganje. Pokroviteljima i suorganizatorima, te predavačima i voditeljima uručene su zahvalnice.
 
Ovom su prilikom uručene i medalje najuspješnijim sudionicima 3. juniorske hrvatske informatičke olimpijade a predstavljen je i tim koji će zastupati Hrvatsku početkom srpnja na IOI 2014.
 
Završnoj svečanosti Kampa nazočili su gradonačelnik grada Krka, g. Darijo Vasilić, prof., te ravnatelj škole domaćina OŠ "F.K. Frankopan", g. Serđo Samblić, prof., koji je na kraju svečanosti proglasio Kamp 2014 završenim.
 
Hrvatski savez informatičara organizirao je 24. kamp u suorganizaciji s Klubom informatičara otoka Krka – KIOK i OŠ "F.K. Frankopan" iz Krka, domaćinom ovog programa. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu su pružili Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, poglavarstvo Grada Krka i Županije primorsko-goranske.
 
Voditelji Kampa bili su Aron Bohr u ime Hrvatskog saveza informatičara i Boris Bolšec, prof., u ime škole domaćina.
 
U Krku, 6. srpnja 2014.
 
Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, v.d. tajnik