KAMP 2014 Logo
 
24. KAMP MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE
 
Krk, od 26. lipnja do 6. srpnja 2014.
 
NAJAVA
 
I ovoga ljeta najprivlačnije odredište najboljih mladih informatičara bit će Krk, gdje će se od 26. lipnja do 6. srpnja 2014. godine održati 24. kamp mladih informatičara Hrvatske.
Ovu tradicionalnu ljetnu školu namijenjenu najboljim mladim informatičarima, darovitim učenicima osnovnih i srednjih škola i članovima udruga i klubova Hrvatskog saveza informatičara, HSIN organizira u suradnji s Klubom informatičara otoka Krka i OŠ F. K. Frankopana iz Krka, domaćinom ovog Kampa, te pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice tehničke kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Grada Krka i Županije primorsko-goranske.
Uz učenike pozvane temeljem natječaja HSIN-a, na Kampu će sudjelovati i nadareni mladi informatičari iz udruga HSIN-a, te zainteresirani učenici i profesori otoka Krka i Županije primorsko-goranske (koji se za sudjelovanje moraju unaprijed prijaviti prof. Borisu Bolšecu u OŠ "F. K. Frankopan", te odabrati predavanja i radionice na Kampu).
Osnovni ciljevi ovog programa su:
Kamp 2014. održat će se u OŠ F. K. Frankopana u Krku, a sudionici će prema svojim željama moći sudjelovati u nekim od ponuđenih radionica: Logo, Basic, Visual Basic, Pascal, Python, C, C++/STL, Internet, HTML/PHP, Algoritmi početni/napredni, C#.Net, Java, Linux, Osnove robotike i drugo.
Osim navedenih radionica za sve će sudionike biti organizirana i zanimljiva predavanja te drugi sadržaji, a radionice će voditi stručni suradnici HSIN-a, uspješni mladi informatičari i nosioci olimpijskih informatičkih medalja, te članovi Kluba informatičara otoka Krka.
Prema posebnom programu na Kampu će se pripremati i hrvatska informatička reprezentacija, koju u srpnju očekuje nastup na 26. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi na Tajvanu.
 
U Zagrebu, 31. svibnja 2014.
Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, v.d. tajnik