Prvi termin - osnovnoskolci

22. srpnja 1999. započeo je 9. Kamp mladih informatičara Hrvatske za osnovnoškolce. Mjesto događanja je po drugi put Hostel ferijalnog saveza.

Nakon što su svi pozvani i prijavljeni učenici iz cijele Hrvatske, njih  24, i učenici zadarskih osnovnih škola, njih 22, izrazili svoje želje pokrenuto je osam radionica, te imenovani njihovi polaznici i voditelji:
 

Logo napredni  11 polaznika  Mario Milešić, Vinko Petričević 
Basic napredni  12 polaznika  Milan Mesić
Pascal napredni  11 polaznika  Krešimir Čosić 
C početni  14 polaznika  Marijana Grgek
Delphi  početni 10 polaznika  Bojan Antolović 
Internet 26 polaznika Damjan Marion, Irena Majcan, Ivan Rako
Corel  5 polaznika Vedran Purgar.

S obzirom da su se radionice održavale u četiri različita termina mnogo učenika je sudjelovalo čak u tri radionice.
Oni koji su se posebno isticali dobili su pohvale:

Dunja Barić, Bjelovar, Internet
Matija Bašić, Sv. Nedjelja, Logo
Davor Bonači, Split, Internet, BASIC
Vedrana Ivčić, Zadar, Internet
Kristian Kovačić, Zagreb, Corel
Dragan Lukić, Otočac, Logo
Bojan Orlović, Rijeka Pascal, Delphi
Andrej Poljanec, Ljubljana, Pascal, C
Ivan Rukavina, Crikvenica C
Teodor Tomia, Kaptol BASIC

U vrijeme kad nije bilo predavanja održavale su se igraonice ili predavanja.
Slobodno vrijeme polaznici Kampa mogli su koristiti za kupanje, odmor, sportske aktivnosti, a večernji sati su zahvaljujući ostalim gostima Hostela bili ispunjeni glazbom i zabavom.
No, možda je nabolje vidjeti što su oni sami o tome rekli najmlađi.
 

Tomislav Grbin, 5. razred OŠ P. Kanavelića Koreula  
Na kamp je pozvan  kao prvi u natjecanju iz Loga u podskupini 5-tih i 6-tih razreda. Ovo mu je prvi dolazak u kamp informatičara i osjeća se 'haj' jer ima puno prijatelja. Na smještaj i hranu se ne može požaliti. Dan u kampu započinje doručkom, kako i priliči, odmah nakon čega slijede radionice Loga i Interneta. Nakon malo odmora do ručka najdraži dio  dana je odlazak na plažu koja je super jer ima stvarno dobre tobogane.
Teme na predavanjima su zanimljive jer rješavaju i zadatke s prošlih natjecanja što će mu pomoći u daljnjim natjecanjima. Svojim trudom nastojat će biti iz godine u godinu sve bolji kako bi ponovno došao u kamp. Smatra da će mu ovogodišnje radionice u tome sigurno pomoći.
 
Duje Gligo, 5. razred OŠ Spinut Split  
Duje je na kamp pozvan kao drugi u natjecanju iz Loga u podskupini 5-tih i 6-tih razreda. Zajedno sa Vedranom i Tomislavom pripada skupini najmlađih sudionika ovogodišnjeg kampa. Na kampu mu se sviđa jer ima puno prijatelja. Smještaj i hrana ne da su dobri nego su čak odlični. Isto kao i Vedran viąe vremena provodi za računalom nego na plaži. Sadržaj radionica je po njegovom ukusu, a predavači predaju razumljivo i zanimljivo. Dan mu započinje u rano jutro radionicama iz Loga i Interneta, nastavlja se odlaskom na plažu, a završava u igraonici sve do odlaska na spavanje. Smatra da će mu ova predavanja pomoći u daljnjem radu i postizanju sve boljih rezultata na budućim natjecanjima.
 
Vedran Mesarić, 4. razred OŠ F. Krežme Osijek  
Vedran je najmlađi sudionik kampa. Njegov stariji brat pozvan je na kamp, a mama je smatrala da ae kamp pomoći i njezinom mlađem sinu i tako se Vedran našao ovdje. Ovdje mu se sviđa. Iako je na moru, ovaj budući informatičar više vremena provodi u radionicama i igraonicama nego na plaži. Internet mu se čini zanimljivim i laganim, a u naprednoj radionici  Loga više prati i uči od starijeg brata, jer je ta radionica ipak za njega malo preteška.
 

Voditelj 1. termina Kampa '99

Bosiljka Čavec, prof.