Lastovo'98 Logo
POCEO 8. KAMP MLADIH INFORMATICARA HRVATSKE - LASTOVO '98

U nedjelju, 19. srpnja u 21.00 sati u dvoristu DOMA MLADIH INFORMATICARA HRVATSKE na Trgu svetog Petra u Ublima na Lastovu otvoren je 8. Kamp mladih informaticara Hrvatske. Na prigodnoj svecanosti otvaranja govorili su predsjednik i tajnik Hrvatskog savez a informaticara Sinisa Plese i Ivo Separovic, Don Ivan Djamic, predsjednik Udruge informaticara Lastovo, Laudaro Galinovic, predstavnik Ministarstva prosvjete i sporta Republike Hrvatske, a uz pozdrave velikom broju mjestana Lastova 8. Kamp je otvorio nac elnik opcine Lastovo Leo Katic, koji je i predsjednik Organizacijskog odbora Kampa '98.

Ovu vec tradicionalnu ljetnu skolu informatika za najbolje mlade informaticare osnovnih i srednjih skola u Republici Hrvatskoj ove godine Hrvatski savez informaticara organizira u suradnji s Udrugom informaticara Lastovo u DOMU MLADIH INFORMATICARA HRVATS KE na Trgu svetog Petra u Ublima na Lastovu.

U prvom terminu, koji je s radom poceo 20. srpnja organiziran je rad u deset grupa (pascal, logo pocetni tecaj u tri grupe, logo napredni, basic napredni, C, algoritmi, Internet, grupa odraslih).

Pored dvadeset osnovnoskolaca, koji su na Kamp dosli na poziv Hrvatskog saveza informaticara a temeljem dobrih rezultata sa DrZavnog prvenstva iz informatika 1998., na predavanja se prijavio i velik broj ucenika i odraslih s Lastova. Tako predavanja u prv om terminu pohaDja 54 ucenika s Lastova i 15-tak odraslih. Zainteresiranih je mnogo vise ali ce oni zbog ogranicenog broja kompjutora morati pricekati drugi termin Kampa kada ce i za njih biti organizirana predavanja.