STJEPAN GLAVINA, IVAN KATANIĆ, GUSTAV MATULA I GORAN ŽUŽIĆ
DOBITNICI GODIŠNJIH NAGRADA HRVATSKOG INFORMATIČKOG ZBORA ZA 2014. GODINU
 
U ponedjeljak, 8. prosinca 2014., Hrvatski informatički zbor dodijelio je godišnje nagrade i priznanja za 2014. godinu. Među nagrađenima su i Stjepan Glavina, Ivan Katanić, Gustav Matula i Goran Žužić, članovi tima Sveučilišta u Zagrebu koji su nagrađeni za postignute izuzetne uspjehe u 2014. godini.
 
Goran Žužić dobitnik je posebnog priznanja HIZ-a, nagrade koja se dodjeljuje pojedincima i organizacijama za naročite zasluge u razvitku i primjeni ICT-a.
 
Ostali dobitnici Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula dobitnici su srebrne značke HIZ-a, nagrade koja se dodjeljuje pojedincima za zapaženu aktivnost u ICT-u.
 

 
Navedene nagrade i priznanja, stručni suradnici Hrvatskog saveza informatičara, zaslužili su svojim uspjesima u 2014. godini.
 
Tim u sastavu Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Goran Žužić ove je godine sudjelovao na finalu Svjetskog studentskog ACM natjecanja i osvojio srebrnu medalju.
 
Zbog ACM ICPC pravila, tim je morao doživjeti malu promjenu pa je Goran Žužić preuzeo ulogu stručnog voditelja, a timu se pridružio Gustav Matula. U novom sastavu tim je uvjerljivo osvojio 1. mjesto na Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju te se plasirao na finale Svjetskog studentskog ACM natjecanja koje će se održati u svibnju 2015. godine.
 
Svi članovi ovog tima odlični su studenti a medalje su osvajali i u srednjoškolskim danima.
 
Stjepan Glavina student je 2. godine diplomskog studija FER-a. Još kao osnovnoškolac sudjeluje na državnim natjecanjima iz informatike, dok kao učenik Srednje škole Prelog postiže zapažene rezultate na međunarodnim informatičkim natjecanjima - osvaja 2 zlata i 2 srebra. Kao student također sudjeluje na informatičkim natjecanjima, te je čak pet puta sudjelovao na Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju.
 
Ivan Katanić student je 1. godine diplomskog studija FER-a. Dolazi iz Pleternice a pohađao je Gimnaziju u Požegi. S natjecanjima započinje još u osnovnoj školi dok kao srednjoškolac postaje hrvatski informatički olimpijac i osvaja četiri medalje - 2 zlata i 2 srebra. Već na prvoj godini studija 2011. sa svojim se timom plasirao na CERC a to mu je za rukom pošlo i sljedeće tri godine.
 
Gustav Matula student je 1. godine diplomskog studija FER-a. Na informatičkim natjecanjima počeo je sudjelovati kao srednjoškolac, učenik XV. gimnazije u Zagrebu, te je vrlo brzo izborio svoje mjesto u hrvatskoj informatičkoj reprezentaciji s kojom je nastupio na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi gdje je osvojio zlatnu medalju. S dobrim rezultatima nastavlja i u studenskim danima pa je nastupio na čak četiri CERC-a.
 
Goran Žužić pred samim je završetkom studija na FER-u. Najstariji od svih članova tima ima i najduži staž u informatičkim natjecanjima. Natjecati se počeo još u osnovnoj školi i prvi je osnovnoškolac koji 2004. godine pozvan na Hrvatsku informatičku olimpijadu, do tada rezerviranu samo za srednjoškolce. I u srednjoškolskoj dobi, kao učenik V. gimnazije u Zagrebu osvaja pregršt medalja na međunarodnim informatičkim natjecanjima, njih čak osam - 5 zlata, 1 srebro i 2 bronce. Kao student na CERC-u je nastupio pet puta, a nakon završetka vrlo uspješne natjecateljske karijere na raspolaganje se stavio mlađim kolegama, kao stručni voditelj.
 
 
Nagrade su im na svečanoj skupštini Hrvatskog informatičkog zbora dodijelili mr. sc. Marijan Frković, predsjednik HIZ-a, Kristijan Zimmer, zamjenik predsjednika HIZ-a, i dr. sc. Višnja Lovrek, potpredsjednica HIZ-a.
 
Čestitamo!
 
U Zagrebu, 9. prosinca 2014. Za Hrvatski savez informatičara:
Krešimir Malnar, v.d. tajnik