CEOI 2009 IOI 2009
 
ORGANIZACIJA I PROVEDBA IZBORNIH PRIPREMA
 
Izborne pripreme za izbor reprezentacije koja će zastupati Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u 2009. godini održavaju se od 29. travnja do 2. svibnja 2009. u prostorijama Hrvatskog saveza informatičara, Dalmatinska 12, Zagreb, pod stručnim vodstvom Lovre Pužara, dipl. ing., predsjednika stručnog povjerenstva za provedbu Izbornih priprema, organizatora Izbornih priprema Ive Šeparovića, dipl. ing., te stručnog suradnika HSIN-a Krešimira Malnara.
 
Devet pozvanika na Izborne pripreme odabrano je temeljem rezultata na 15. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, održanoj 26. ožujka 2009. u Dubrovniku:
  1. Goran Žužić, 4. razred, V. gimnazija, Zagreb, Grad Zagreb
  2. Stjepan Glavina, 3. razred, SŠ Prelog, Prelog, Međimurska
  3. Ivica Kičić, 2. razred, V. gimnazija, Zagreb, Grad Zagreb
  4. Jakša Markotić, 4. razred, III. gimnazija, Split, Splitsko-dalmatinska
  5. Goran Gašić, 4. razred, Gimnazija L. Vranjanina, Zagreb, Grad Zagreb
  6. Nino Jagar, 2. razred, V. gimnazija, Zagreb, Grad Zagreb
  7. Adrian Satja Kurdija, 3. razred, V. gimnazija, Zagreb, Grad Zagreb
  8. Ivan Pilat, 4. razred, XV. gimnazija, Zagreb, Grad Zagreb
  9. Bruno Rahle, 4. razred, V. gimnazija, Zagreb, Grad Zagreb
 
Ove četverodnevne pripreme su izborne, nakon kojih će se ostvarenim bodovima u 2 dana natjecanja (ukupno 4 zadatka s max. 400 bodova) pribrojiti bodovi ostvareni na 15. HIO. Četiri sveukupno najuspješnija natjecatelja steći će pravo nastupa u reprezentaciji Republike Hrvatske na 16. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2009 (Tirgu-Mures, Rumunjska, srpanj) i 21. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2009 (Plovdiv, Bugarska, od 8. do 15. kolovoza).
 
U programu izbornih priprema nalaze se teoretska predavanja, priprema natjecatelja pomoću zadataka s međunarodnih, regionalnih i nacionalnih natjecanja drugih zemalja koje se natječu s Hrvatskom na CEOI i IOI, te prijenos dragocjenih iskustava naših uspješnih sudionika s prethodnih olimpijada.
 
Izborne pripreme provesti će:
 
Organizator Izbornih priprema
Ivo Šeparović, dipl. ing.