HIO 2013 Logo
 
IZBORNE PRIPREME 2013
 
Hrvatski savez informatičara, Zagreb
 
od 7. do 10. svibnja 2013.
 
IZVJEŠTAJ
 
Verzija za ispis (PDF)
 
U petak, 10. svibnja, na kraju Izbornih priprema koje je Hrvatski savez informatičara organizirao u Zagrebu od 7. do 10. svibnja 2013., izabrana je reprezentacija mladih informatičara Hrvatske koja će zastupati Republiku Hrvatsku na međunarodnim informatičkim natjecanjima u 2013. godini.
 
natjecatelji
 
Na izbornim pripremama sudjelovalo je devet učenika, pozvanih temeljem rezultata s Hrvatske informatičke olimpijade - HIO 2013, a Domagoj Ćevid, Mislav Balunović, Ivan Lazarić i Mislav Bradač su kroz dva izborna ispita te uz pribrojane rezultate Hrvatske informatičke olimpijade osvojili najviše bodova te izborili pravo nastupa na:
  • 25. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi – IOI 2013, od 6. do 13. srpnja 2013., Brisbane, Australija
  • 20. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi – CEOI 2013, od 13. do 19. listopada 2013., Primošten, Hrvatska
 
Domagoj Cevid Mislav Balunovic Ivan Lazaric Mislav Bradac
 
Program Izbornih priprema 2013. kroz četiri je dana obuhvatio stručna predavanja, rješavanje zadataka sa značajnih međunarodnih natjecanja, prijenos iskustava uspješnih sudionika s prethodnih olimpijada i dva izborna ispita (natjecanja).
 
Prvi je ispit održan u srijedu, 8. svibnja, a drugi u petak, 10. svibnja 2013. u trajanju od po 4 sata. Na svakom su ispitu natjecatelji rješavali po dva originalna zadatka dopuštenim programskim jezicima Pascal, C i C++, a natjecanje se odvijalo na računalima s isključivo Linux operacijskim sustavom.
 
REZULTATI
 
Zadatke za oba izborna ispita osmislilo je Znanstveno povjerenstvo na čelu s Bojanom Antolovićem, dipl. ing. Ostali članovi povjerenstva bili su Luka Kalinovčić, dipl. ing., dopredsjednik, doc. dr. sc. Ante Đerek, Ivan Katanić, Adrian Satja Kurdija i Goran Žužić. Za provedbu i evaluaciju zaduženi su bili Bruno Rahle i Aron Bohr, a za organizaciju Alen Spiegl, dipl. ing., predsjednik HSIN-a, Ivo Šeparović, dipl. ing., stručni suradnik-savjetnik HSIN-a i Krešimir Malnar, v.d. tajnik HSIN-a.
 
Veliku pomoć u provedbi ovog programa pružila nam je naša udruga Mladi informatičari Strahoninca posudivši nam računala za provedbu Izbornih priprema. Svoje su pokroviteljstvo pružili Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatska zajednica tehničke kulture.
 
U Zagrebu, 13. svibnja 2013. Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, v.d. tajnik