HIO 2013 Logo
 
IZBORNE PRIPREME 2013
 
Hrvatski savez informatičara, Zagreb
 
od 7. do 10. svibnja 2013.
 
ORGANIZACIJA I PROVEDBA
 
Izborne pripreme za izbor informatičke reprezentacije koja će zastupati Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u 2013. godini održavaju se od 7. do 10. svibnja u prostorijama Hrvatskog saveza informatičara, Dalmatinska 12, Zagreb, a pravo sudjelovanja izborilo je devet učenika temeljem rezultata ostvarenih na 19. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, održanoj 6. travnja 2013. u Zagrebu.
Ove četverodnevne pripreme su izborne, nakon kojih će se ostvarenim bodovima kroz dva izborna ispita pribrojiti bodovi ostvareni na HIO 2013. Četiri sveukupno najuspješnija natjecatelja ostvarit će pravo nastupa u informatičkoj reprezentaciji Republike Hrvatske na 25. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2013 (Brisbane, Australija, od 6. do 13. srpnja) i 20. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2013 (Primošten, Hrvatska, od 13. do 19. listopada).
U programu izbornih priprema nalaze se teoretska predavanja, priprema natjecatelja pomoću zadataka s međunarodnih, regionalnih i nacionalnih natjecanja drugih zemalja te prijenos dragocjenih iskustava naših uspješnih sudionika s prethodnih olimpijada.
Hrvatski savez informatičara Izborne pripreme organizira od 1995. godine a pokroviteljstvo i potporu ovom natjecanju pružaju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Hrvatska zajednica tehničke kulture.
 
Znanstveno povjerenstvo
Bojan Antolović, dipl. ing., Omega software, predsjednik
Luka Kalinovčić, dipl. ing., Google, dopredsjednik
doc. dr. sc. Ante Đerek
Ivan Katanić, FER
Adrian Satja Kurdija, PMF
Goran Žužić, FER
 
Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju
Bruno Rahle, FER
Aron Bohr, HSIN
 
Tehnička podrška
Aron Bohr, HSIN
 
Administracija
Alenka Dogan Capan, oec., HSIN
 
Organizacija
Alen Spiegl, dipl. ing., predsjednik HSIN-a
Ivo Šeparović, dipl. ing., stručni suradnik-savjetnik HSIN-a
Krešimir Malnar, v.d. tajnik HSIN-a