HIO 2014 Logo
 
IZBORNE PRIPREME 2014
 
Hrvatski savez informatičara, Zagreb
 
od 22. do 25. travnja 2014.
 
ORGANIZACIJA I PROVEDBA
 
Izborne pripreme za izbor informatičke reprezentacije koja će zastupati Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u 2014. godini održat će se od 22. do 25. travnja u prostorijama Hrvatskog saveza informatičara, Dalmatinska 12, Zagreb, a pravo sudjelovanja ostvarit će učenici koji postignu najbolje rezultate na 20. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, koja će se održati 12. travnja 2014. u Zagrebu.
Ove četverodnevne pripreme su izborne, nakon kojih će se ostvarenim bodovima kroz dva izborna ispita pribrojiti bodovi ostvareni na HIO 2014. Četiri sveukupno najuspješnija natjecatelja ostvarit će pravo nastupa u informatičkoj reprezentaciji Republike Hrvatske na 21. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2014 (Jena, Njemačka, od 18. do 24. lipnja) i 26. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2014 (Taipei, Tajvan, od 13. do 20. srpnja).
U programu izbornih priprema nalaze se teoretska predavanja, priprema natjecatelja pomoću zadataka s međunarodnih, regionalnih i nacionalnih natjecanja drugih zemalja te prijenos dragocjenih iskustava naših uspješnih sudionika s prethodnih olimpijada.
Hrvatski savez informatičara Izborne pripreme organizira od 1995. godine. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.
 
Znanstveno povjerenstvo
doc. dr. sc. Ante Đerek, FER, predsjednik
Luka Kalinovčić, dipl. ing., Google, dopredsjednik
Marin Tomić, PMF
Adrian Satja Kurdija, PMF
Goran Žužić, FER
Ivan Katanić, FER
Goran Gašić, FER
 
Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju
Vjekoslav Giacometti, FER
Aron Bohr, HSIN
 
Tehnička podrška
Aron Bohr, HSIN
 
Administracija
Alenka Dogan Capan, oec., HSIN
 
Organizacija
Alen Spiegl, dipl. ing., predsjednik HSIN-a
Krešimir Malnar, v.d. tajnik HSIN-a