HIO 2016 Logo
 
IZBORNE PRIPREME 2016
 
Hrvatski savez informatičara, Zagreb
 
od 11. do 14. travnja 2016.
 
ORGANIZACIJA I PROVEDBA
 
Izborne pripreme za izbor informatičke reprezentacije koja će zastupati Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u 2016. godini održat će se od 11. do 14. travnja u prostorijama Hrvatskog saveza informatičara, Dalmatinska 12, Zagreb, a pravo sudjelovanja ostvarit će učenici koji postignu najbolje rezultate na 22. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, koja će se održati 2. travnja 2016. u Zagrebu.
Ove četverodnevne pripreme su izborne, nakon kojih će se bodovima ostvarenima na HIO 2016 pribrojiti bodovi osvojeni kroz dva izborna ispita. Četiri sveukupno najuspješnija natjecatelja ostvarit će pravo nastupa u informatičkoj reprezentaciji Republike Hrvatske na 23. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2016 (Piatra Neamt, Rumunjska, od 18. do 23. srpnja) i 28. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2016 (Kazan, Rusija, od 12. do 19. kolovoza).
U programu izbornih priprema nalaze se teoretska predavanja, priprema natjecatelja pomoću zadataka s međunarodnih, regionalnih i nacionalnih natjecanja drugih zemalja te prijenos dragocjenih iskustava naših uspješnih sudionika s prethodnih olimpijada.
Hrvatski savez informatičara Izborne pripreme organizira od 1995. godine. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.
 
Znanstveno povjerenstvo
doc. dr. sc. Ante Đerek, FER, predsjednik
Ivan Katanić, FER
Frane Kurtović, FER
Gustav Matula, FER
 
Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju
Matej Ferenčević, FER
Aron Bohr, HSIN
 
Tehnička podrška
Aron Bohr, HSIN
 
Organizacija
Alen Spiegl, dipl. ing., predsjednik HSIN-a
Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a