HIO 2017 Logo
 
IZBORNE PRIPREME 2017
 
Hrvatski savez informatičara, Zagreb
 
od 10. do 13. travnja 2017.
 
ORGANIZACIJA I PROVEDBA
 
Izborne pripreme za izbor hrvatske informatičke reprezentacije koja će predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u 2017. godini održat će se od 10. do 13. travnja u prostorijama Hrvatskog saveza informatičara, Dalmatinska 12, Zagreb, a pravo sudjelovanja ostvarit će učenici koji postignu najbolje rezultate na 23. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, koja će se održati 25. ožujka 2017. u Zagrebu.
Ove četverodnevne pripreme su izborne, nakon kojih će se bodovima ostvarenima na HIO 2017 pribrojiti bodovi osvojeni kroz dva izborna ispita. Četiri sveukupno najuspješnija natjecatelja ostvarit će pravo nastupa u informatičkoj reprezentaciji Republike Hrvatske na 24. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2017 (Ljubljana, Slovenija, od 10. do 15. srpnja) i 29. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2017 (Teheran, Iran, od 28. srpnja do 4. kolovoza).
U programu izbornih priprema nalaze se teoretska predavanja, priprema natjecatelja pomoću zadataka s međunarodnih, regionalnih i nacionalnih natjecanja drugih zemalja te prijenos dragocjenih iskustava naših uspješnih sudionika s prethodnih olimpijada.
Hrvatski savez informatičara Izborne pripreme organizira od 1995. godine. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
Znanstveno povjerenstvo
doc. dr. sc. Ante Đerek, FER, predsjednik
Mislav Balunović, PMF
Ivan Katanić, FER
Tonko Sabolčec, FER
Marin Tomić, PMF
 
Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju
Matej Ferenčević, FER
 
Organizacija
Alen Spiegl, dipl. ing., predsjednik HSIN-a
Alenka Dogan Capan, pomoćnica tajnika HSIN-a
Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a