HIO 2018 Logo
 
IZBORNE PRIPREME 2018
 
Hrvatski savez informatičara, Zagreb
 
od 4. do 6. travnja 2018.
 
Izborne pripreme za izbor hrvatske informatičke reprezentacije učenika srednjih škola koja će predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u 2018. godini održat će se od 4. do 6. travnja u prostorijama Hrvatskog saveza informatičara, Dalmatinska 12, Zagreb, a pravo sudjelovanja ostvarit će učenici koji postignu najbolje rezultate na 24. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, koja će se održati 25. ožujka 2018. u Zagrebu.
Ove trodnevne pripreme su izborne, nakon kojih će se bodovima ostvarenima na HIO 2018 pribrojiti bodovi osvojeni kroz dva izborna ispita. Četiri sveukupno najuspješnija natjecatelja ostvarit će pravo nastupa u informatičkoj reprezentaciji Republike Hrvatske na 25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2018 (Varšava, Poljska, od 12. do 18. kolovoza) i 30. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2018 (Tsukuba, Japan, od 1. do 8. rujna).
U programu izbornih priprema nalaze se teoretska predavanja, priprema natjecatelja pomoću zadataka s međunarodnih, regionalnih i nacionalnih natjecanja drugih zemalja te prijenos dragocjenih iskustava naših uspješnih sudionika s prethodnih olimpijada.
Hrvatski savez informatičara Izborne pripreme organizira od 1995. godine. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
Znanstveno povjerenstvo
doc. dr. sc. Ante Đerek, FER, predsjednik
Mislav Balunović, ETH Zurich
Ivan Katanić, FER
Ivan Paljak, FER
Tonko Sabolčec, FER
 
Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju
Matej Ferenčević, FER
Nikola Pintarić, PMF
 
Organizacija
Alen Spiegl, predsjednik HSIN-a
Alenka Dogan Capan, pomoćnica tajnika HSIN-a
Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a