HIO 2019 Logo
 
IZBORNE PRIPREME 2019
 
Hrvatski savez informatičara, Dalmatinska 12, Zagreb
 
1. i 2. lipnja 2019.
 
IZVJEŠTAJ
 
U nedjelju, 2. lipnja, na kraju Izbornih priprema koje je organizirao Hrvatski savez informatičara, izabrana je hrvatska informatička reprezentacija učenika srednjih škola koja će zastupati Republiku Hrvatsku na međunarodnim informatičkim natjecanjima u 2019. godini.
 
Na izbornim pripremama sudjelovalo je sedam učenika, pozvanih temeljem rezultata s Hrvatske informatičke olimpijade - HIO 2019, a Patrik Pavić, Dorijan Lendvaj, Krešimir Nežmah i Pavel Kliska, svi učenici XV. gimnazije u Zagrebu, su kroz dva izborna ispita te uz pribrojane rezultate Hrvatske informatičke olimpijade osvojili najviše bodova te izborili pravo nastupa na:
  • 26. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi – CEOI 2019, od 23. do 29. srpnja - Bratislava, Slovačka
  • 31. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi – IOI 2019, od 4. do 11. kolovoza - Baku, Azerbajdžan
 
hrvatska informatička reprezentacija
Patrik Pavić, Pavel Kliska, Dorijan Lendvaj i Krešimir Nežmah
 
KOMPLETNI REZULTATI
 
Prvi je ispit održan u subotu, 1. lipnja, a drugi u nedjelju, 2. lipnja u trajanju od po 5 sati. Na svakom su ispitu natjecatelji rješavali po tri originalna problemska zadatka pomoću programskih jezika Python i C/C++, a natjecanje se odvijalo na računalima s Linux operacijskim sustavom.
 
Zadatke za oba izborna ispita osmislilo je Znanstveno povjerenstvo na čelu s Adrianom Satjom Kurdijom, dok su ostali članovi povjerenstva bili Domagoj Bradač, Mislav Bradač, Ivan Paljak i Tonko Sabolčec.
Za provedbu i evaluaciju zadužen je bio Matej Ferenčević, a za organizaciju Vlado Lendvaj, predsjednik HSIN-a, Alenka Dogan Capan, pomoćnica tajnika HSIN-a i Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a.
 
Hrvatski savez informatičara Izborne pripreme organizira od 1995. godine. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
U Zagrebu, 3. lipnja 2019. Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, tajnik