HIO 2020 Logo
 
IZBORNE PRIPREME 2020
 
Visoko učilište Algebra, Ilica 242, Zagreb
 
29. i 30. srpnja 2020.
 
Izborne pripreme za izbor hrvatske informatičke reprezentacije učenika srednjih škola koja će predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u 2020. godini održat će 29. i 30. srpnja u prostorijama Visokog učilišta Algebra, Ilica 242, Zagreb, a pravo sudjelovanja ostvarit će učenici koji postignu najbolje rezultate na 26. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, koja će se održati 17. srpnja 2020. u Zagrebu.
Ove dvodnevne pripreme su izborne, nakon kojih će se bodovima ostvarenima na HIO 2020 pribrojiti bodovi osvojeni kroz dva izborna ispita. Četiri sveukupno najuspješnija natjecatelja ostvarit će pravo nastupa u informatičkoj reprezentaciji Republike Hrvatske na 27. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2020 i
32. medunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2020
Hrvatski savez informatičara Izborne pripreme organizira od 1995. godine. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
Znanstveno povjerenstvo
Ivan Paljak, predsjednik
Adrian Beker, University of Cambridge
Marin Kišić, PMF
Daniel Paleka, ETH Zurich
Stjepan Požgaj, PMF
Tonko Sabolčec, FER
Paula Vidas, PMF
 
Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju
Matej Ferenčević
 
Organizacija
Alenka Dogan Capan, pomoćnica tajnika HSIN-a
Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a