HIO 2020 Logo
 
IZBORNE PRIPREME 2020
 
Visoko učilište Algebra, Ilica 242, Zagreb
 
29. i 30. srpnja 2020.
 
IZVJEŠTAJ
 
U četvrtak, 30. srpnja, na kraju Izbornih priprema koje je organizirao Hrvatski savez informatičara, izabrana je hrvatska informatička reprezentacija učenika srednjih škola koja će zastupati Republiku Hrvatsku na međunarodnim informatičkim natjecanjima u 2020. godini.
Na ovogodišnje Izborne pripreme, temeljem rezultata s Hrvatske informatičke olimpijade, pozvano je osam učenika, a Patrick Pavić, Dorijan Lendvaj, Krešimir Nežmah i Martin Josip Kocijan su kroz dva izborna ispita te uz pribrojane bodove s Hrvatske informatičke olimpijade postigli najbolje rezultate te time izborili pravo nastupa za hrvatsku informatičku reprezentaciju koja će ove godine predstavljati Republiku Hrvatsku na:
 
hrvatska informatička reprezentacija
Martin Josip Kocijan, Patrick Pavić, Dorijan Lendvaj i Krešimir Nežmah
 
Prvi je ispit održan u srijedu, 29. srpnja, a drugi u četvrtak, 30. srpnja u trajanju od po 5 sati. Na svakom su ispitu natjecatelji rješavali po tri originalna problemska zadatka pomoću programskih jezika Python i C/C++, a natjecanje se odvijalo na računalima s isključivo Linux operacijskim sustavom.
 
KOMPLETNI REZULTATI
 
Zadatke za oba izborna ispita osmislilo je Znanstveno povjerenstvo na čelu s Ivanom Paljkom, dok su ostali članovi povjerenstva bili Adrian Beker, Marin Kišić, Daniel Paleka, Stjepan Požgaj, Tonko Sabolčec i Paula Vidas. Za provedbu i evaluaciju zadužen je bio Matej Ferenčević, a za organizaciju Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a.
 
Patrick Pavić Dorijan Lendvaj Krešimir Nežmah Martin Josip Kocijan
 
Hrvatski savez informatičara Izborne pripreme organizira od 1995. godine, a domaćin ovog natjecanja bilo je Visoko učilište Algebra.
Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
U Zagrebu, 31. srpnja 2020. Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, tajnik