HIO 2020 Logo
 
IZBORNE PRIPREME 2020
 
Visoko učilište Algebra, Ilica 242, Zagreb
 
29. i 30. srpnja 2020.
 
UPUTE I PROCEDURE ZA ODVIJANJE NATJECANJA
 
Dolazak učenika na natjecanje
Izborne pripreme održavaju se u srijedu, 29. srpnja, i u četvrtak, 20. srpnja, na Visokom učilištu Algebra, Ilica 242. Ulaz je iz Domobranske ulice, preko puta kućnog broja 21.
Nakon ulaska kroz kolni ulaz, odmah iza zgrade s lijeve strane skrenite lijevo i pričekajte u dvorištu ispred prvog ulaza. Molimo vas održavajte međusobni fizički razmak, bez rukovanja s ostalim sudionicima. Svi natjecatelji moraju doći najkasnije do 08:45 kad počinje ulazak u zgradu u kojoj se odvija natjecanje.
Molimo učenike koji se ujutro na dan natjecanja ne osjećaju dobro, imaju povišenu tjelesnu temperaturu ili simptome COVID-19 bolesti (kašalj, grlobolja, gubitak mirisa i okusa) da ne dolaze na natjecanje. Također, natjecanju neće moći pristupiti učenici koji su u posljednja dva tjedna bili u kontaktu s oboljelom osobom, putovali u područja povišenog rizika od infekcije ili im je određena samoizolacija.
Ulazak učenika u zgradu
Ulazak u zgradu odvijat će se točno utvrđenim redoslijedom. Prvi ulaze učenici koji će biti smješteni najdalje od ulaza, zatim oni koji su bliže pa sve do onih koji će biti smješteni najbliže ulazu u učionicu.
Svaki prozvani učenik prvo prolazi kroz dezinfekcijsku barijeru za obuću, a zatim mu se beskontaktnim toplomjerom mjeri temperatura. Ukoliko je temperatura viša od 37,2 stupnjeva, učenik se izdvaja i temperatura mu se ponovo mjeri kroz dva neovisna mjerenja s dva različita klasična toplomjera. Učenici s povišenom temperaturom neće moći pristupiti natjecanju.
Vrijeme ulaska u zgradu i izmjerena temperatura upisuje se na popis učenika, nakon čega učeniku dezinficiramo ruke i on odlazi stepenicama na prvi kat zgrade gdje će biti upućen u dvoranu za natjecanje. Tamo će učenik sjesti na svoje mjesto i pričekati daljnje upute, bez diranja računala, tipkovnice i miša. Radno mjesto učenika bit će detaljno dezinficirano ujutro na dan natjecanja.
Ulazak mentora i roditelja u zgradu neće biti moguć.
Boravak učenika u zgradi
Učenici, kao i organizatori, tijekom cijelog boravka u zgradi nose maske. Dodatno, svi organizatori koji će biti u kontaktu s bilo čime što se uručuje učeniku, imat će rukavice.
Ukoliko niste ponijeli svoju masku, od organizatora ćete dobiti jednokratnu higijensku masku koju ćete koristiti. Skidanje maske dozvoljeno je samo iznimno i kratkotrajno, spuštanjem ispod razine nosa ili ispod razine usta, ukoliko za to postoji potreba.
Natjecanje se odvija u dvije dovoljno velike i dobro provjetravane učionice, s dovoljnim međusobnim razmakom između svaka dva radna mjesta. U svakoj učionici bit će u svakom trenutku najviše dvije osobe iz organizacije.
Komunikacija između učenika niti u jednom trenutku nije dozvoljena. Komunikacija između učenika i organizatora je dozvoljena ukoliko je nužna.
Tijekom natjecanja
Učenici na početku natjecanja dobivaju jedan set zadataka i nekoliko praznih listova papira. Učenici trebaju ponijeti svoju kemijsku olovku, a ako je nemaju dobit će je od organizatora i mogu je zadržati nakon natjecanja.
Nakon početka natjecanja svaki učenik će na svoj stol dobiti jedan tvornički zapakirani sendvič (šunka-sir), čokoladu (80 g), dvije banane i bocu vode (750 ml). Za one koji to žele, organizatori će imati osigurane i dodatne količine hrane i vode. Učenici na natjecanje mogu donijeti i svoju hranu i piće, u razumnim količinama.
Ustajanje sa svog radnog mjesta nije dozvoljeno, osim iznimno prilikom odlaska na WC.
Izlazak učenika iz učionice i zgrade
Svi učenici koji ostanu do kraja natjecanja iz učionice izlaze točno utvrđenim redoslijedom, prema uputama organizatora. Učenici koji žele otići prije kraja natjecanja javljaju se organizatoru i postupaju prema dobivenim uputama.
Prilikom izlaska iz zgrade, u popis učenika u prizemlju upisuje se vrijeme izlaska, a učenici tada mogu skinuti masku. Molimo vas da u dvorištu ispred zgrade održavate fizički razmak od drugih osoba.