HIO 2021 Logo
 
IZBORNE PRIPREME 2021
 
XV. gimnazija, Zagreb
 
8. i 9. svibnja 2021.
 
IZVJEŠTAJ
 
U nedjelju, 9. svibnja, na kraju Izbornih priprema koje je organizirao Hrvatski savez informatičara, izabrana je hrvatska informatička reprezentacija učenika srednjih škola koja će zastupati Republiku Hrvatsku na međunarodnim informatičkim natjecanjima u 2021. godini.
Na ovogodišnje Izborne pripreme, temeljem rezultata s Hrvatske informatičke olimpijade, pozvano je osam učenika, a Patrick Pavić, Dorijan Lendvaj, Krešimir Nežmah i Vito Anić su kroz dva izborna ispita te uz pribrojane bodove s Hrvatske informatičke olimpijade postigli najbolje rezultate te time izborili pravo nastupa za hrvatsku informatičku reprezentaciju koja će ove godine predstavljati Republiku Hrvatsku na:
 
hrvatska informatička reprezentacija
Patrick Pavić, Dorijan Lendvaj, Vito Anić i Krešimir Nežmah
 
Prvi je ispit održan u subotu, 8. svibnja, a drugi u nedjelju, 9. svibnja u trajanju od po 5 sati. Na svakom su ispitu natjecatelji rješavali po tri originalna problemska zadatka pomoću programskih jezika Python i C/C++, a natjecanje se odvijalo na računalima s isključivo Linux operacijskim sustavom.
 
KOMPLETNI REZULTATI
 
Zadatke za oba izborna ispita osmislilo je Znanstveno povjerenstvo na čelu s Ivanom Paljkom, dok su ostali članovi povjerenstva bili Domagoj Bradač, Dominik Fistrić, Marin Kišić, Josip Klepec, Pavel Kliska, dr. sc. Adrian Satja Kurdija, Vedran Kurdija, Daniel Paleka, Stjepan Požgaj, Bojan Štetić i Paula Vidas. Za provedbu i evaluaciju zadužen je bio Matej Ferenčević, a za organizaciju Alenka Dogan Capan i Krešimir Malnar.
 
Patrick Pavić Dorijan Lendvaj Krešimir Nežmah Vito Anić
 
Hrvatski savez informatičara Izborne pripreme organizira od 1995. godine, a domaćin ovog natjecanja bilo je XV. gimnazija.
Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
U Zagrebu, 9. svibnja 2021. Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, tajnik