HIO 2022 Logo
 
IZBORNE PRIPREME 2022
 
XV. gimnazija, Zagreb
 
18. i 19. lipnja 2022.
 
Izborne pripreme za izbor hrvatske informatičke reprezentacije učenika srednjih škola koja će predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u 2022. godini održat će 18. i 19. lipnja srpnja u prostorijama XV. gimnazije u Zagrebu, a pravo sudjelovanja ostvarit će učenici koji postignu najbolje rezultate na 28. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, koja će se održati 29. svibnja 2022. u Zagrebu.
Ove dvodnevne pripreme su izborne, nakon kojih će se bodovima ostvarenima na HIO 2022 pribrojiti bodovi osvojeni kroz dva izborna ispita. Četiri sveukupno najuspješnija natjecatelja ostvarit će pravo nastupa u informatičkoj reprezentaciji Republike Hrvatske na 29. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2022 i 34. medunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2022
Hrvatski savez informatičara Izborne pripreme organizira od 1995. godine. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
Znanstveno povjerenstvo
Ivan Paljak, predsjednik
Dominik Fistrić, PMF
Krešimir Nežmah, PMF
Paula Vidas, ETH Zurich
 
Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju
Matej Ferenčević
 
Organizacija
Alenka Dogan Capan, pomoćnica tajnika HSIN-a
Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a