HIO 2023 Logo
 
IZBORNE PRIPREME 2023
 
XV. gimnazija, Zagreb
 
9. i 11. lipnja 2023.
 
Izborne pripreme za izbor hrvatske informatičke reprezentacije učenika srednjih škola koja će predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u 2023. godini održat će 9. i 11. lipnja u prostorijama XV. gimnazije u Zagrebu, a pravo sudjelovanja ostvarit će učenici koji postignu najbolje rezultate na 29. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, koja će se održati 21. svibnja 2023. u Zagrebu.
Ove dvodnevne pripreme su izborne, nakon kojih će se bodovima ostvarenima na HIO 2023 pribrojiti bodovi osvojeni kroz dva izborna ispita. Četiri sveukupno najuspješnija natjecatelja ostvarit će pravo nastupa u informatičkoj reprezentaciji Republike Hrvatske na 30. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2023 i 35. medunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2023
Hrvatski savez informatičara Izborne pripreme organizira od 1995. godine. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
Znanstveno povjerenstvo
Patrick Pavić, predsjednik
Ivan Jambrešić
Dorijan Lendvaj
Krešimir Nežmah
Ivan Paljak
 
Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju
Matej Ferenčević
 
Organizacija
Alenka Dogan Capan, pomoćnica tajnika HSIN-a
Krešimir Malnar, tajnik HSIN-a