U sklopu projekta Hrvatskog saveza informatičara i Ministarstva znanosti i tehnologije

"Izvankolegijalni rad sa studentima informatičarima hrvatskih sveučilišta"

u subotu, 30. lipnja 2001., od 9.00 do 12.00 sati, održat će se

 

I. natjecanje studenata informatičara hrvatskih sveučilišta

 

Natjecanje će se održati putem Interneta, a pravo natjecanja imaju srednjoškolci koji će se ove godine upisati na fakultet i studenti koji će ove kalendarske godine biti na dodiplomskom studiju.

Svi zainteresirani moraju se prijaviti za natjecanje najkasnije do četvrtka, 28. lipnja, u 12.00 sati, tako da pošalju svoje podatke (ime, prezime, fakultet, sveučilište, e-mail adresa) na adresu hsin@hsin.hr.

Studenti koji će se na dan natjecanja nalaziti u Zagrebu, a nemaju računalo na kojem bi se mogli natjecati, mogu se pod istim uvjetima natjecati u učionici PCLAB3 na FER-u (obavezno navesti u prijavi za natjecanje).

Zadaci će biti postavljeni na stranicama HSIN-a, www.hsin.hr, 15 minuta prije početka natjecanja.

Rješavat će se tri zadatka u trajanju od tri sata, svaki zadatak će nositi deset bodova, a dozvoljeni programski jezici su Pascal i C.

Rješenja se šalju na adresu hsin@hsin.hr, najkasnije 15 minuta nakon završetka natjecanja. Potrebno je poslati izvorni kôd (source) rješenja, i za svako rješenje napomenu s kojim kompajlerom i s kojim kompajler-opcijama ga treba kompajlirati.

Dozvoljeni kompajleri
Turbo Pascal 7.0 ili FreePascal 1.0.4
Borland C++ 3.1 ili DJGPP 2.0

Povjerenstvo za provedbu natjecanja pokrenut će svako rješenje na deset unaprijed osmišljenih test podataka, a za svaki ispravno riješen test podatak unutar vremenskog ograničenja natjecatelj će dobiti po jedan bod.

Ukoliko natjecatelj pošalje više rješenja nekog zadatka, u obzir će se uzeti ono rješenje koje je zadnje poslano.

Rezultati će biti objavljeni na stranicama HSIN-a, www.hsin.hr, čim rješenja svih natjecatelja budu evaluirana, a najkasnije do petka, 6. srpnja, u 12.00 sati.

Najuspješniji natjecatelji steći će pravo boravka na 3. terminu kampa OTOK KRK 2001, u trajanju od 15. do 25. kolovoza, gdje će se održati natjecanje timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta za plasman na CEPC (srednjoeuropsko studentsko ACM natjecanje) koje će se održati u Varšavi krajem studenog ove godine.

Povjerenstvo za provedbu natjecanja
Bojan Antolović, apsolvent FER-a, predsjednik Povjerenstva
Ante Đerek, apsolvent PMF-a, dopredsjednik Povjerenstva
Krešimir Malnar, apsolvent PMF-a, član Povjerenstva

 

Organizacija projekta
Ivo Šeparović, dipl. ing.
tajnik HSIN-a

Voditelj projekta
dr. sc. Igor Urbiha, prof.
PMF - Matematički odjel