U sklopu projekta Hrvatskog saveza informatičara i Ministarstva znanosti i tehnologije
"Izvankolegijalni rad sa studentima informatičarima hrvatskih sveučilišta"
u subotu, 5. srpnja 2003., od 9.00 do 12.00 sati, održat će se

 

Natjecanje studenata informatičara hrvatskih sveučilišta

 

Natjecanje će se održati putem Interneta, a pravo natjecanja imaju srednjoškolci koji će se ove godine upisati na fakultet i studenti koji će ove kalendarske godine biti na dodiplomskom studiju.

Prijava
Svi zainteresirani moraju se prijaviti za natjecanje najkasnije do petka, 4. srpnja, u 12.00 sati, tako da pošalju svoje podatke (ime, prezime, fakultet, sveučilište, e-mail adresa) na adresu hsin@hsin.hr.
Studenti koji nemaju računalo na kojem bi se mogli natjecati, moraju to obavezno navesti u prijavi za natjecanje, a Hrvatski savez informatičara će osigurati učionicu s računalima za te studente. Broj mjesta biti će ograničen, a u slučaju prevelikog broja zainteresiranih studenata izbor će se izvršiti slučajnim odabirom.

Natjecanje
Zadaci će biti postavljeni na stranicama HSIN-a, www.hsin.hr, 15 minuta prije početka natjecanja.
Vrijeme predviđeno za rješavanje iznosi tri sata, a dozvoljeni programski jezici su Pascal i C.

Slanje rješenja
Rješenja se šalju na adresu hsin@hsin.hr, najkasnije 15 minuta nakon završetka natjecanja. Potrebno je poslati izvorni kôd (source) rješenja.
Povjerenstvo za provedbu natjecanja kompajlirati će natjecateljska rješenja kompajlerima iz programskih paketa Free Pascal 1.0.6 i DJGPP 2.0 (gcc 3.04) i testirati ih na unaprijed osmišljenim test podacima.
Ukoliko natjecatelj pošalje više rješenja nekog zadatka, u obzir će se uzeti ono rješenje koje je zadnje poslano.

Rezultati
Rezultati će biti objavljeni na stranicama HSIN-a, www.hsin.hr, čim rješenja svih natjecatelja budu evaluirana, a najkasnije do petka, 11. srpnja, u 12.00 sati.
Najuspješniji natjecatelji steći će pravo boravka na 2. terminu Kampa mladih informatičara u Zadru, od 25. srpnja do 4. kolovoza, gdje će se formirati natjecateljski timovi i održati pripremna natjecanja za plasman na CEPC (srednjoeuropsko studentsko ACM natjecanje) koje će se održati u Varšavi krajem godine.

 

Povjerenstvo za provedbu natjecanja
dr. sc. Igor Urbiha, prof., predsjednik
Ante Đerek, dipl. ing., dopredsjednik
Bojan Antolović, dipl. ing., član
Krešimir Malnar, apsolvent PMF-a, član
Matija Kazalicki, apsolvent PMF-a, član

 

Organizacija projekta
Ivo Šeparović, dipl. ing.
tajnik HSIN-a

Voditelj projekta
dr. sc. Igor Urbiha, prof.
PMF - Matematički odjel