9. ZIMSKA ŠKOLA INFORMATIKE
za učenike osnovnih i srednjih škola

KRAPINA 2004
od 4. do 11. siječnja 2004.

 

Hrvatski savez informatičara u suradnji sa Srednjom školom Krapina i Informatičkim klubom KRIK, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i športa Republike Hrvatske, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Županije krapinsko-zagorske i Grada Krapine organizira od 4. do 11. siječnja 2004. u Krapini, u prostorima Srednje škole Krapina, zimsku školu informatike za učenike osnovnih i srednjih škola.

9. zimska škola informatike po drugi put spaja zimske škole za osnovnoškolce i srednjoškolce, a okupit će 15 učenika osnovnih škola i 15 učenika srednjih škola pozvanih temeljem rezultata sa DMIH-a 2003., te učenike i profesore osnovnih i srednjih škola iz Krapine i Krapinsko-zagorske županije. Sudionici će prema svojim željama moći sudjelovati u nekim od ponuđenih radionica: Logo, Basic, Pascal, C, Visual Basic, Delphi, Internet, Algoritmi, Izrada web stranica, itd.

Među pozvanim srednjoškolcima nalaze se i nosioci medalja sa međunarodnih informatičkih natjecanja u 2003. godini.

Osim navedenih radionica za sve će sudionike biti organizirana i zanimljiva predavanja, te drugi sadržaji a radionice će voditi stručni suradnici HSIN-a, uspješni mladi informatičari i nosioci olimpijskih informatičkih medalja, te stručni suradnici iz Krapine.

Iskustvo HSIN-a u organizaciji zimskih (a i ljetnih) škola informatike pokazalo je da je ovakav oblik rada vrlo koristan. Učenici koji sudjeluju u ovim školama redovno postižu zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. Sve to uvelike pomaže popularizaciji informatike u Hrvatskoj, što je i jedna od osnovnih zadaća HSIN-a.

Kako u Krapini ne postoji mogućnost smještaja većeg broja učenika nismo u mogućnosti primiti i ostale zainteresirane učenike osim gore navedenih.

 

U Zagrebu, 11. prosinca 2003.
 
 

Za Hrvatski savez informatičara
Tajnik
Ivo Šeparović, dipl. ing.