KRAPINA 2009 Logo
 
14. ZIMSKA ŠKOLA INFORMATIKE - KRAPINA 2009.
 
od 3. do 11. siječnja 2009.
 
SVEČANO OTVARANJE
 
5. siječnja 2009.
 
14. Zimska škola informatike - KRAPINA 2009. svečano je otvorena 5. siječnja 2009. u 12.00 sati. Nakon kratkog uvoda i pozdrava mlade voditeljice, učenice Srednje škole Krapina, svim prisutnima, učenicima i profesorima, gostima i organizatorima, riječi dobrodošlice uputio je Ivica Rozijan, prof., ravnatelj Srednje škole Krapina. Tom je prilikom istaknuo da diljem svijeta znanstveni napredak uzrokuje iznimne promjene, te da su događaji poput Zimske škole informatike, upravo zbog tih promjena, danas postale nužnost. Sudionicima je poželio puno uspjeha u svladavanju ponuđenih programa.
 
Prisutnima se obratila i gospođa Vesna Hrvoj Šic, ravnateljica Uprave za srednje škole MZOŠ-a. Izrazila je zadovoljstvo odvijanjem ovog tipa radionica gdje mladi ljudi mogu u kreativnoj i opuštenoj atmosferi ispoljiti svoja znanja. Prema njezinim riječima, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa podržava ovakve napore ne samo kroz pokroviteljstva već i kroz ulaganja u informatičku infrastrukturu – opremanje hrvatskih škola računalima i osiguravanje internet-veze.
 
Gradonačelnik Grada Krapina, gospodin Josip Horvat pozdravio je nazočne i službeno otvorio 14. ZŠI Krapina 2009., koja se po 9. puta održava u Krapini. Izrazio je nadu da će se svi gosti ugodno osjećati u Krapini te je obećao da će se Zimska škola i dalje održavati u Krapini.
 
 
 
Riječi dobrodošlice uputio je gospodin Alen Spiegl, dipl. ing., predsjednik Hrvatskog saveza informatičara, koji u suradnji sa Srednjom školom Krapina i Informatičkim klubom KRIK, organizira Zimsku školu informatike. G. Spiegl naglasio je kako se ova, 14. Zimska škola informatike, održava u Krapini po deveti puta, gdje su ponuđeni izvrsni uvjeti za održavanje ovakve manifestacije. Nadalje, g. Spiegl je ukratko upoznao sudionike s važnim događajima u 2008., po rezultatima, zlatnoj godini HSIN-a. Jedan od najvećih uspjeha hrvatskih informatičara uopće dogodio se na Svjetskom finalu studentskog informatičkog natjecanja, gdje je hrvatski tim osvojio srebrnu medalju, a posebno je istaknuo i Gorana Žužića koji je niz osvajanja zlatnih medalja započeo na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, nastavio na Srednjoeuropskoj i Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, a zlato je osvojio i na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi.
 
Uslijedio je govor županice Krapinsko-zagorske županije, gđe. Sonje Borovčak. Gđa. Borovčak zaželjela je svim pozvanicima 14. Zimske škole informatike dobrodošlicu, te pozdravila sve domaće sudionike s napomenom "Vidimo se dogodine!".
 
Svečanost je završila domjenkom za goste u restoranu "Pod starim krovovima".
 
 
 
Program Zimske škole u cijelosti se održava u prostorima Srednje škole Krapina. Osim 40 pozvanih učenika osnovnih i srednjih škola temeljem natječaja HSIN-a po rezultatima u 2008. godini, na 14. Zimskoj školi sudjeluje i oko 250 učenika i profesora iz Krapinsko-zagorske županije.
 
Program Zimske škole (Algoritamski zadaci, Logo, Basic, C++, C#.Net, WEB radionica, Linux, Proračunske tablice, Baze podataka, Film i Priprema za državnu maturu) odvija se u ukupno 19 radionica, a podijeljene su u 2 termina. Radionice "Osnove računala" i "WEB početni" su podijeljene u dvije grupe zbog velikog broja prijavljenih što čini 21 radionicu za održavanje. Na raspolaganju je 5 učionica, svaka sa 15-20 računala, ukupno 90 računala i 15 prijenosnih računala (T-HT).
 
Na ZŠI Krapina 2009. sudjeluje 15 predavača (5 iz Krapine, 10 iz HSIN-a), a organizaciju vodi 5 osoba iz HSIN-a i 5 osoba iz Krapine.
 
U Krapini, 5. siječnja 2009. Za HSIN
Organizator
ZŠI KRAPINA 2009.

Tajnik HSIN-a
Ivo Šeparović, dipl. ing.