ZIMSKA ŠKOLA 2023
 
28. ZIMSKA ŠKOLA INFORMATIKE
 
Čakovec, od 2. do 8. siječnja 2023.
 
IZVJEŠTAJ
 
Početak godine rezerviran je za okupljanje mladih informatičara i ostalih željnih novih informatičkih znanja. Tako se od 2. do 8. siječnja u Graditeljskoj školi u Čakovcu okupio 71 polaznik (57 učenika i 14 predavača) na 28. zimskoj školi informatike ZŠI 2023.
Polaznici su kroz 14 radionica i tijekom 160 školskih sati usvajali nova znanja iz algoritama, programskih jezika, izrade aplikacija i računalnih igrica i sl. Radionice su vodili suradnici HSIN-a, uspješni mladi informatičari i bivši natjecatelji, nosioci olimpijskih medalja kao i suradnici iz Čakovca. Voditelji ZŠI bili su Alenka Dogan Capan i Dejan Drabić.
 
 
Svečanost otvaranja ZŠI 2023. održana je 3. siječnja a prisustvovali su joj župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, prodekan Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu Igor Balaban, ravnatelj Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Ivan Plačko, ravnatelj Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec Marijo Šercer, predstavnik Udruženja za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore i Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti Hrvatske udruge poslodavaca Tomislav Bronzin, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec i dopredsjednik Hrvatskog saveza informatičara i predsjednik udruge Mladi informatički stručnjaci Čakovec Dejan Drabić, kao i predavači i polaznici ZŠI.
Na svečanosti zatvaranja koja je održana 7. siječnja svim su polaznicima podijeljena priznanja za sudjelovanje, najboljima pohvalnice a predavačima, organizatorima i svima koji su pomogli održavanje ZŠI 2023. zahvalnice.
 
Rbr Radionica Predavač(i) Broj polaznika Pohvaljeni
1 Algoritmi 1 Josip Klepec, Paula Vidas 8 Fran Babić, Toni Brajko, Lovro Tunjić
2 Algoritmi 2 Dominik Fistrić, Marin Kišić 10 Jakov Biškup, Marin Kupanovac, Leon Mamić
3 Algoritmi 3 Vito Anić, Petar Sruk 9 Ivo Pavičić
4 Algoritmi 4 Martina Licul, Lovro Nidogon 10 Leo Dolenec, Mirna Drabić, Marta Ljubić
5 Algoritmi 5 Sara Lazarušić 8 Borna Gudac, Matej Kovačević
6 Logo napredni Simeon Stefanović 13 Iva Laštro, Lav Mlinar, Gita Radiković
7 Python početni Sara Lazarušić 6 Lav Mlinar, Andro Štefulj
8 C++/STL početni Martina Licul, Lovro Nidogon 5 Borna Gudac
9 Demistificirani C++ Dominik Fistrić 11 Jakov Biškup, Matej Kovačević, Ivo Pavičić
10 Matematika za natjecatelje Petar Sruk 9 Ivan Janjić, Iva Tadić
11 Razvoj igara (Pygame Zero) Marin Drabić 6 Lav Mlinar, Marta Topolnjak, Max Varga
12 Web programiranje Simeon Stefanović 11 Borna Gudac, Matej Kovačević, Marta Ljubić
13 Škola 3D modeliranja i printanja Denis Vidović 6 Abel Baranašić, Vid Suman
14 Računalni algoritmi korištenjem Python programskog jezika (radionica za nastavnike) Dejan Drabić 14 -
 
 
Ovaj program financira se iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Međimurska županija i Grad Čakovec. Održavanje škole sponzorski su pomogli Fakultet organizacije i informatike Varaždin, te tvrtke Printex d.o.o., Axiom d.o.o., Comping d.o.o., Evolva d.o.o., Panex Tim d.o.o., Copy Smart d.o.o., Čakovečki mlinovi d.d., LPT d.o.o., King ICT d.o.o. Hrvatska koje su osigurale vrijedne nagrade za pohvaljene učenike i sve sudionike.
 
U Zagrebu, 10. siječnja 2023. Za Hrvatski savez informatičara:
Krešimir Malnar, tajnik