ZIMSKA ŠKOLA 2023
 
28. ZIMSKA ŠKOLA INFORMATIKE
 
Čakovec, od 2. do 8. siječnja 2023.
 
NATJEČAJ
 
za besplatno sudjelovanje na Zimskoj školi informatike
 
Zimska škola informatike dugogodišnji je program Hrvatskog saveza informatičara kojim se želi dodatno obrazovati mlade i darovite informatičare osnovnih i srednjih škola iz cijele države, od početnih do naprednih, osposobiti nastavnike svih struka kako bi lakše uveli informacijske i komunikacijske tehnologije u nastavu, te nastavnicima informatike dati priliku za usvajanje novih informatičkih znanja.
 
Stoga pozivamo sve mlade i darovite informatičare osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske i članove udruga i klubova Hrvatskog saveza informatičara, koji su na informatičkim natjecanjima na nacionalnoj razini u 2022. godini postigli zapažene rezultate, da se prijave na natječaj Hrvatskog saveza informatičara za besplatno sudjelovanje na 28. zimskoj školi informatike.
 
Na Zimsku će školu biti pozvani učenici osnovnih i srednjih škola koje će, temeljem pristiglih prijava, izabrati Izvršni odbor Hrvatskog saveza informatičara, a broj pozvanih učenika ovisit će o organizacijskim, tehničkim i financijskim mogućnostima organizatora.
 
28. zimska škola informatike, koju Hrvatski savez informatičara organizira u suradnji s udrugama Mladi informatički stručnjaci i Međimurskim informatičkim klubom, a pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice tehničke kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, održat će se od 2. do 8. siječnja 2023. u Čakovcu. Domaćin je, kao i prošle godine, Graditeljska škola Čakovec.
 
Sudionici će prema svojim željama moći sudjelovati u radionica na kojima će se prvenstveno poučavati algoritmi i programski jezici (Logo, Python, C++/STL) te neke dodatne teme. Za sve će sudionike biti organizirana i zanimljiva predavanja, te drugi sadržaji, a radionice će voditi stručni suradnici HSIN-a, uspješni mladi informatičari i nosioci olimpijskih informatičkih medalja.
 
Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na Zimskoj školi molimo vas da ispunite Prijavnicu, najkasnije do ponedjeljka 12. prosinca 2022. godine. Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranicama HSIN-a u u ponedjeljak 19. prosinca 2022. godine, a odabrani će učenici o svim detaljima vezanim za Zimsku školu biti obaviješteni pismenim putem.
 
U Zagrebu, 24. studenog 2022. Za Hrvatski savez informatičara:
Krešimir Malnar, tajnik