logo
 
TIM STUDENATA INFORMATIČARA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
KONAČNO U FINALU ACM-ICPC NATJECANJA
 
CERC 2007
The 2007 ACM Central European Regional Contest
 
Srednjoeuropsko studentsko ACM natjecanje
Prag, Češka, od 9. do 12. studenog 2007.
 
IZVJEŠĆE S NASTUPA
 
Ovo je dvanaesta godina kako Hrvatski savez informatičara uz pokroviteljstvo i potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, kroz zajednički program "Izvankolegijski rad sa studentima informatičarima hrvatskih sveučilišta" - VRSIH, organizira nastupe timova najuspješnijih studenata informatičara Sveučilišta u Zagrebu na regionalnom natjecanju timova studenata informatičara srednjoeuropskih sveučilišta CERC-u u sklopu svjetskog studentskog ACM-ICPC natjecanja.
 
Ovogodišnje se natjecanje održalo na Fakultetu elektrotehnike Tehničkog sveučilišta u Pragu, Češka, od 9. do 12. studenog ove godine. Natjecanje se sastojalo od timskog rješavanja 10 problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi u programskim jezicima Pascal/C/C++ pod operativnim sustavom Linux na jednom računalu u trajanju od 5 sati. Na ovom već tradicionalnom natjecanju timova studenata informatičara u Pragu je nastupilo 67 timova s 34 srednjoeuropska sveučilišta.
 
Uz timove sa sveučilišta iz Austrije, Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije nastupila su i tri tima Sveučilišta u Zagrebu, koji su pravo nastupa izborili kroz Natjecanje timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta održanog 20. listopada ove godine. I ove godine svi natjecatelji su studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.
 
 
Nastupili su sljedeći timovi:
 
Zagreb 1
 
Igor Čanadi
Luka Kalinovčić
Lovro Pužar
Zagreb 2
 
Luka Donđivić
Davor Jerbić
Mario Lučić
Zagreb 3
 
Igor Bonači
Tomislav Grbin
Marko Ivanković
 
Timove su vodili Alen Spiegl, dipl. ing., mr. sc. Zvonimir Bujanović i Krešimir Malnar, a naši su natjecatelji 1. tima, osvojenim 2. mjestom izborili pravo nastupa u finalu svjetskog studentskog ACM-ICPC natjecanja koje će se održati u Banff Springs, Alberta, Kanada, u organizaciji University of Alberta, od 6. do 10. travnja 2008. godine.
 
Ovogodišnji rezultat naših timova bio je vrlo uspješan, kako slijedi:
 
Luka Kalinovčić, Igor Čanadi i Lovro Pužar
 
Ovo je bio najuspješniji nastup hrvatskih sveučilišnih timova do sada u 12 godina natjecanja na CERC-u i konačno ostvareni rezultat za nastup u svjetskom finalu.
 
UKUPNI REZULTATI
 
ACM već 30 godina organizira ovo prestižno svjetsko natjecanje sveučilišnih studentskih timova i finale "Battle of the Brains", te ove godine na 40 regionalnih natjecanja širom svijeta nastupa preko 7000 timova i 21000 studenata s 1800 sveučilišta od kojih će 90 najuspješnijih nastupiti na svjetskom studentskom ACM natjecanju u Alberti, Kanada.
 
ZADACI, TEST PODACI I RJEŠENJA
 
U Pragu, 11. studenog 2007. Za Hrvatski savez informatičara
organizatora ovog nastupa
 
Alen Spiegl, dipl. ing.
Ivo Šeparović, dipl. ing.