DMIH 2020 Logo
 
DANI MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE
 
DMIH 2020
 
Visoko učilište Algebra, Ilica 242, Zagreb
 
od 13. do 17. srpnja 2020.
 
GALERIJA FOTOGRAFIJA
 
Poštovani učenici/roditelji/mentori,
 
kao što svi znamo ova školska godina bila je prilično stresna i nepredvidiva, pogotovo od početka ožujka nadalje. Širenjem epidemije, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj, većina stvari krenula je u potpuno novom smjeru. Pravu nastavu u školama zamijenila je nastava na daljinu, a odlukama Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti i obrazovanja sva natjecanja i smotre odgođena su do daljnjega, kasnije i otkazana, a početkom lipnja je donesena odluka da će se sva neodržana natjecanja i smotre iz ove školske godine održati tijekom prvog polugodišta sljedeće školske godine. Natjecanje iz informatike uspješno je završeno županijskom razinom, Državno povjerenstvo je objavilo popis učenika pozvanih na Državno natjecanje koje smo, iako je tada već bilo nagađanja o odgodi/otkazivanju, pripremali kao da će se održati u Primoštenu prema planu. I tada je sve prekinuto.
 
S obzirom na to da, prema trenutnim najavama, već krajem kolovoza kreću prva međunarodna natjecanja, Hrvatski savez informatičara morao je pristupiti organizaciji svih onih natjecanja kroz koja ćemo dobiti članove hrvatskih informatičkih reprezentacija, kako učenika osnovnih škola tako i učenika srednjih škola. Kako nemamo rezultate Državnog natjecanja koje smo inače, uz rezultate s Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici, uzimali u obzir kod pozivanja na Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu (JHIO) i Hrvatsku informatičku olimpijadu (HIO), odlučili smo se za organizaciju dodatnih natjecanja tzv. pretkola JHIO i HIO na koja pozivamo sve one učenike koji su pozvani na Državno natjecanje ali, u skladu s organizacijskim i tehničkim mogućnostima, i dodatne učenike temeljem ostvarenih rezultata sa županijske razine.
 
Dodatno, s ciljem jačanja i afirmacije programskog jezika Logo, odlučili smo krenuti i s organizacijom Hrvatske Logo olimpijade (HLO), na koju bi se učenici također pozivali temeljem rezultata pretkola HLO kao i s Hrvatske Logo Lige. I ovdje smo se odlučili za pozivanje svih onih koji su se u kategoriji Logo plasirali na Državno natjecanje, ali i više od toga.
 
Sve u svemu, na ovaj smo način dobili šest natjecanja koja ćemo organizirati kroz pet dana i taj tjedan smo nazvali onako kako se Državno natjecanje iz informatike nekada davno (od 1992. do 2009. godine) i zvalo - DANI MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE (DMIH).
 
Kako se natjecanja i smotre najavljene za jesen (Državno natjecanje iz informatike bi se trebalo održati od 5. do 7. listopada) neće održati u klasičnom formatu (tj. uživo, na jednom mjestu), nego online distribuirano po matičnim školama, nadamo se da ćemo Danima mladih informatičara Hrvatske našim darovitim učenicima pružiti priliku da se, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka, na jednom mjestu međusobno natječu i podruže, dok će najbolji steći pravo sudjelovanja na Juniorskim izbornim pripremama i Izbornim pripremama.
 
Zahvaljujem na pažnji, uz lijep pozdrav,
Krešimir Malnar
tajnik Hrvatskog saveza informatičara
 
ponedjeljak, 13. srpnja
 
Pravo sudjelovanja imaju svi učenici koji su u kategoriji Logo pozvani na državnu razinu te još 14 učenika prema rezultatima županijske razine natjecanja iz informatike:
 • učenici 5. razreda koji su osvojili barem 54 boda
 • učenici 6. razreda koji su osvojili barem 100 bodova
 • učenici 7. razreda koji su osvojili barem 95 bodova
 • učenici 8. razreda koji su osvojili barem 94 boda
 
utorak, 14. srpnja
 
Pravo sudjelovanja imaju svi učenici koji su u kategoriji Primjena algoritama OŠ pozvani na državnu razinu te još 11 učenika prema rezultatima županijske razine natjecanja iz informatike:
 • učenici 5. razreda koji su osvojili barem 176 bodova
 • učenici 6. razreda koji su osvojili barem 170 bodova
 • učenici 7. razreda koji su osvojili barem 110 bodova
 • učenici 8. razreda koji su osvojili barem 70 bodova
 
srijeda, 15. srpnja
 
Pravo sudjelovanja imaju svi učenici koji su u kategoriji Primjena algoritama SŠ pozvani na državnu razinu te još 8 učenika prema rezultatima županijske razine natjecanja iz informatike:
 • učenici 1. razreda koji su osvojili barem 118 bodova
 • učenici 2. razreda koji su osvojili barem 124 boda
 • učenici 3. razreda koji su osvojili barem 56 bodova
 • učenici 4. razreda koji su osvojili barem 64 boda
 
četvrtak, 16. srpnja
 
Pozivaju se učenici temeljem rezultata pretkola Hrvatske Logo olimpijade i Hrvatske Logo Lige.
 
petak, 17. srpnja
 
Pozivaju se učenici temeljem rezultata pretkola Juniorske hrvatske informatičke olimpijade i Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici.
 
 
Pozivaju se učenici temeljem rezultata pretkola Hrvatske informatičke olimpijade i Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici.
 
Organizacijski odbor
 
Nikola Dmitrović, prof. savjetnik
Matej Ferenčević
dr. sc. Adrian Satja Kurdija
Krešimir Malnar
Frano Mihaljević
Ivan Paljak