DMIH 2024 Logo
 
DANI MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE
 
DMIH 2024
 
Sveučilište Algebra, Gradišćanska 24, Zagreb
 
od 25. do 28. travnja 2024.
 
GALERIJA FOTOGRAFIJA
 
Poštovani učenici/roditelji/mentori,
 
i ove godine, po peti put, održavamo Dane mladih informatičara Hrvatske (DMIH), manifestaciju u sklopu koje će se održati četiri informatičke olimpijade na kojima će nastupiti 77 najboljih učenika informatičara osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske.
 
Prvog dana krećemo s 2. hrvatskom informatičkom olimpijadom za djevojke, natjecanjem na kojem će se pozvane učenice boriti za plasman u reprezentaciju koja će krajem srpnja nastupiti na 4. europskoj informatičkoj olimpijadi za djevojke u Nizozemskoj.
 
Nastavljamo s 5. hrvatskom Logo olimpijadom (HLO), natjecanjem s ciljem jačanja i afirmacije programskog jezika Logo, koja je prošlih godina naišla na odličan prijem kod mentora i učenika.
 
Dan kasnije održat će se 13. juniorska hrvatska informatička olimpijada (JHIO) na kojoj će se učenici boriti za pravo sudjelovanja na Juniorskim izbornim pripremama.
 
Za kraj, organiziramo jubilarnu 30. hrvatsku informatičku olimpijadu (HIO) gdje će se učenici u stvarno jakoj konkurenciji boriti za pravo sudjelovanja na Izbornim pripremama.
 
Svim učenicima pozvanima na navedene informatičke olimpijade čestitamo na velikom uspjehu, a neka pobijede najbolji.
 
Krešimir Malnar
tajnik Hrvatskog saveza informatičara
 
četvrtak, 25. travnja
 
Na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi za djevojke sudjeluje 18 učenica srednjih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2023/2024 (Hrvatsko otvoreno natjecanje iz informatike u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara).
 
petak, 26. travnja
 
Na Hrvatskoj Logo olimpijadi sudjeluju 23 učenika osnovnih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2023/2024 (Hrvatska Logo Liga u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara).
 
subota, 27. travnja
 
Na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi sudjeluje 26 učenika osnovnih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2023/2024 (Hrvatsko otvoreno natjecanje iz informatike u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara).
 
nedjelja, 28. travnja
 
Na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi sudjeluje 21 učenik srednjih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2023/2024 (Hrvatsko otvoreno natjecanje iz informatike u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara).
 
Organizacijski odbor
 
Nikola Dmitrović
Alenka Dogan Capan
Matej Ferenčević
Krešimir Malnar
Patrick Pavić
Simeon Stefanović
Iva Tadić