DRŽAVNO NATJECANJE IZ INFORMATIKE 2016
 
Primošten, od 15. do 18. ožujka 2016.
 
REZULTATI
 
Logo
 
Primjena algoritama - Osnovne škole
 
Primjena algoritama - Srednje škole
 
GALERIJA FOTOGRAFIJA
 
Zadnjih nekoliko godina, mjesec ožujak tradicionalno je rezerviran za jedno od najvažnijih natjecanja svakog mladog darovitog informatičara, učenika osnovne ili srednje škole Republike Hrvatske. Nakon natjecanja na školskoj razini, održanog 19. siječnja, i na županijskoj razini, održanog 12. veljače, najbolji mladi informatičari okupili su se u Primoštenu, gdje se od 15. do 18. ožujka održava Državno natjecanje iz informatike.
 
Učenici se natječu u nekoliko kategorija - Logo, Primjena algoritama, Osnove informatike i Razvoj softvera, podijeljeni po uzrastu i razredima - od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole.
 
Hrvatski savez informatičara kao suorganizator ovog natjecanja (u kategorijama Logo, Primjena algoritama OŠ i Primjena algoritama SŠ, uz tehničku podršku i organizaciju računala, mreže i evaluacije), sudjeluje sa svojim najboljim stručnim suradnicima, redom bivšim natjecateljima u osnovnoj i srednjoj školi i na fakultetu, ali i priznatim profesorima i mentorima iz informatike i programiranja.
 
Učenici osnovnih škola koji postignu najbolje rezultate bit će pozvani na Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu (Krk, 30. lipnja), dok će najbolji učenici srednjih škola biti pozvani na Hrvatsku informatičku olimpijadu (Zagreb, 2. travnja), sukladno pravilima o pozivanju.
 
Na ovom državnom natjecanju sudjeluje 160 učenika i 100 mentora iz cijele Hrvatske. Organizatori, uz Hrvatski savez informatičara, su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednica tehničke kulture.
 
Više informacija možete pronaći i na službenoj web stranici - Infokup 2016. Svim natjecateljima želimo puno sreće na ovom i svim daljnjim natjecanjima.