NATJECANJA
logo
MEDJUNARODNA OLIMPIJADA U INFORMATICI
Cape Town, Juznoafrièka Republika

od 30. studenog do 7. prosinca 1997. godine

Ove je godine po peti put, Hrvatski savez informaticara organizirao nastup reprezentacije Republike Hrvatske, informaticara srednjoskolaca (da 19 godina starosti), na IX. MEDJUNARODNOJ OLIMPIJADI U INFORMATICI, koja se odrzala u Cape Townu u Juznoafrickoj republici od 30. studenog do 7. prosinca 1997. godine. Ovaj je program realiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i sporta Republike Hrvatske.

Propozicije IOI natjecanja slicne su onima s naseg Drzavnog prvenstva, a kako smo ove godine odrzali Drzavno prvenstvo i 3. Hrvatsku informaticku olimpijadu, te dodatne izborne pripreme u SRCU u Zagrebu od 8.-18- lipnja 1997. izabrali smo cetiri mlada informaticara, koji su sveukupno ostvarili najbolje rezultate, te su zastupali RH na ovoj medjunarodnoj manifestaciji.

Prema propozicijama IX. IOI natjecanje je provedeno u rjesavanju 6 problemskih zadataka u 2 dana natjecanja, u programskim jezicima QBASIC, PASCAL i C. RH su zastupali i postigli sljedece razultate:

  • ZELJKO SVEDIC, student 1. godine FERa
  • ZORAN MAJSTROVIC, 4. razred, Gimnazija, Kutina
  • ZVONIMIR BUJANOVIC, 4. razred, XV. gimnazija, Zagreb - BRONCANA MEDALJA
  • OGNJEN FABRIS, 4. razred, XV. gimnazija, Zagreb - BRONCANA MEDALJA

Sveukupni rezultat RH na ovoj najvecoj manifestaciji za mlade informaticare u 1997. godini je 20. mjesto izmedju 63 zemlje svijeta.

Reprezentaciju su vodili Ivo Separovic, dipl. ing. tajnik HSINa, kao dogovorni voditelj i Kresimir Malnar, apsolvent PMFa, kao strucni voditelj.