KAMP 2013 Logo
 
23. KAMP MLADIH INFORMATIČARA 2013.
 
Krk, od 19. do 29. lipnja 2013.
 
IZVJEŠTAJ
 
I ove su ljetne praznike mladi, a i oni nešto stariji informatičari započeli radno okupivši se u Krku na 23. KAMPU MLADIH INFORMATIČARA - KRK 2013, tradicionalnoj ljetnoj školi informatike Hrvatskog saveza informatičara.
 
Program Kampa odvijao se od 19. do 29. lipnja 2013. u prostorima OŠ "F. K. Frankopan" u Krku. U radionicama Kampa svoje su znanje "brusili" učenici od 1. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole, sveukupno njih 81, a pridružilo im se i 14 nastavnika željnih dodatnog informatičkog usavršavanja. Kamp je tako okupio 95 polaznika za koje je organizirano 12 radionica, a koje su vodili stručni suradnici HSIN-a i Kluba informatičara otoka Krka.
 
RADIONICE, PREDAVAČI I POHVALJENI UČENICI
 
Rbr Radionica Predavači Pohvaljeni učenici
1 BASIC Kristijan Vulinović Emilia Haramina, Leon Stjepan Uroić, Lorenzo Šamanić, Luka Braut
2 VISUAL BASIC Gordan Nekić Emilia Haramina, Zoja Nekić, Ena Topić
3 LOGO natjecateljski Mihael Liskij Filip Beleta, Filip Braut
4 Algoritmi OŠ Nikola Dmitrović, Marin Tomić Adrian Beker, Ana Crnković, Marin Kišić, Robert Benić,
5 Algoritmi SŠ Marin Tomić, Matija Bucić Antonio Jurić, Ivan Šego, Luka Barišić, Mihael Liskij, Tonko Sabolčec
6 C++ / STL Antonio Jurić Fran Vasilić, Lucija Žužić, Martin Josip Kocijan
7 LOGO Diana Lendvaj David Brusić, Ivana Mičetić, Renato Braut
8 PASCAL / PYTHON Nikola Dmitrović Miroslav Bićanić
9 PHP Gordan Nekić Kristijan Vulinović, Marko Lazarić, Pavao Jerebić
10 WORDPRESS Karlo Sintić Emilia Haramina, Filip Beleta, Zoja Nekić
11 WORDPRESS za profesore Karlo Sintić -
12 Olimpijci Anton Grbin, Ivan Katanić, Matija Bucić -
 
 
Radionica Olimpijci posebno je organizirana za pripreme članova hrvatske informatičke reprezentacije (Mislav Balunović, Mislav Bradač, Domagoj Ćevid i Ivan Lazarić) koji će nastupiti na predstojećoj 25. međunarodnoj informatičkoj olimpijadiIOI 2013 u Australiji (Brisbane, od 6. do 13. srpnja). Stručni voditelji priprema olimpijaca na Kampu bili su iskusni nekadašnji olimpijci Anton Grbin i Ivan Katanić, uz pomoć Matije Bucića.
 
U sklopu Kampa, u utorak 25. lipnja održana je i 2. juniorska hrvatska informatička olimpijadaJHIO 2013 na kojoj je sudjelovalo 9 najboljih juniora (učenika osnovnih škola). Oni su tijekom četiri sata rješavali četiri originalna problemska zadataka na algoritamskoj osnovi.
 
JHIO 2013 / Rezultati
 
Medalja Ime i prezime Razred Škola/klub
ZLATNA MEDALJA Adrian Beker 8 Udruga informatičara Božo Težak Zagreb
SREBRNA MEDALJA Luka Jovanović 7 OŠ Josipa Račića Zagreb
BRONČANA MEDALJA Marin Kišić 8 OŠ Sveti Đurđ
 
KOMPLETNI REZULTATI
 
Zadatke za JHIO napravili su i provedbu natjecanja odradili Znanstveno povjerenstvo i Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju.
 
 
U petak, 28. lipnja održana je završna svečanost Kampa 2013. na kojoj su svim učenicima uručena priznanja, a najuspješnijima pohvalnice za pokazana znanja i zalaganje. Pokroviteljima i suorganizatorima, te predavačima i voditeljima uručene su zahvalnice.
 
Ovom su prilikom uručene i medalje najuspješnijim sudionicima 2. juniorske hrvatske informatičke olimpijade a predstavljen je i tim koji će zastupati Hrvatsku početkom srpnja na IOI 2013 u Australiji.
 
Završnoj svečanosti Kampa nazočili su gradonačelnik grada Krka, g. Darijo Vasilić, prof. te ravnatelj škole domaćina OŠ F. K. Frankopana, g. Serđo Samblić, prof., koji je na kraju svečanosti proglasio Kamp 2013 završenim.
 
Hrvatski savez informatičara organizirao je 23. kamp u suorganizaciji s Klubom informatičara otoka Krka – KIOK i OŠ "F. K. Frankopan" iz Krka, domaćinom ovog programa, te pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice tehničke kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, poglavarstva Grada Krka i Županije primorsko-goranske.
Voditelji Kampa bili su: Aron Bohr, stručni suradnik u ime HSIN-a i Boris Bolšec, prof., u ime škole domaćina.
 
U Zagrebu, 2. srpnja 2013. Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, v.d. tajnik