DRŽAVNO NATJECANJE IZ INFORMATIKE 2017
 
Hotel Zora, Primošten
od 14. do 17. ožujka
 
REZULTATI
 
Logo
 
Primjena algoritama - Osnovne škole
 
Primjena algoritama - Srednje škole
 
GALERIJA FOTOGRAFIJA
 
Ožujak je mjesec tradicionalno rezerviran za Državno natjecanje iz informatike koje će se i ove godine održati u Primoštenu od 14. do 17. ožujka ove godine. Nakon provedenih školskih i županijskih natjecanja diljem Hrvatske, pravo nastupa na Državnom natjecanju iz informatike steklo je 165 učenika od 5. razreda osnovnih i srednjih škola koji će se natjecati u nekoliko kategorija - Logo, Primjena algoritama, Osnove informatike i Razvoj softvera. Na natjecanju će ih pratiti 100-tinjak mentora.
 
Organizatori ovogodišnjeg natjecanja su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski savez informatičara.
 
Hrvatski savez informatičara kao suorganizator ovog natjecanja (u kategorijama Logo i Primjena algoritama, uz tehničku podršku i organizaciju računala, mreže i evaluacije), sudjeluje sa svojim najboljim stručnim suradnicima, redom bivšim natjecateljima u osnovnoj i srednjoj školi i na fakultetu, ali i priznatim profesorima i mentorima iz informatike i programiranja.
 
Učenici osnovnih škola koji postignu najbolje rezultate bit će pozvani na Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu (Krk, lipanj 2017.), dok će najbolji učenici srednjih škola biti pozvani na Hrvatsku informatičku olimpijadu (Zagreb, 25. ožujka), sukladno pravilima o pozivanju na navedena natjecanja.
 
Više informacija možete pronaći i na službenoj web stranici - Infokup 2017. Svim natjecateljima želimo puno sreće na ovom i svim daljnjim natjecanjima.